Krustpils kultūras namā tiek atklāta Latvijas Leļļu teātra 70 gadu jubilejas izstāde «Leļļu stāsti»

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

26.jūnijā, Krustpils Kultūras namā tika atklāta Latvijas Leļļu teātra 70 gadu jubilejas izstāde „Leļļu stāsti”, zīņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Izstādes atklāšanā piedalījās Jēkabpils pilsētas pašvaldības Administratīvā departamenta direktore Natālija Dardete, Latvijas Leļļu teātra direktors Vilnis Beķeris, Latvijas Leļļu teātra galvenā māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, kā arī teātra galvenā režisore Vija Blūzma.

Savā uzrunā Jēkabpils pilsētas pašvaldības Administratīvā departamenta direktore Natālija Dardete uzsvēra: „Latvijas Leļļu teātris ir mūsu valsts kultūrvēsturiskais mantojums, ar kura ieguldījumu no paaudzes paaudzē var lepoties ikviens. Pie mums, Jēkabpilī, Latvijas leļļu teātra izrādes ir cieņā un tās tiek plaši apmeklētas. Šodien ir gandarījums, ka jēkabpiliešiem pirmajiem būs iespēja iepazīties ar tik liela un tajā pašā laikā noslēpumaina notikuma vēsturi.” Jāpiebilst, ka Jēkabpils pilsēta ir pirmā pilsēta, kurā tiek atklāta Latvijas Leļļu teātra 70 gadu jubilejai veltītā izstāde.

Izstādes atklāšanā apsveikuma vārdu teica Jēkabpils Vēstures muzeja direktore Inese Berķe, Jēkabpils galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilona Švābe, Jēkabpils kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Ieva Mikanovska. Sirsnīgus priekšnesumus izstādes apmeklētājiem bija sarūpējuši Jēkabpils pirmskolas iestādes „Kāpēcītis”, „Zvaniņš” un „Auseklītis” audzēkņi.

Leļļu teātra galvenā režisores Vija Blūzmas vadībā pirmsskolas izglītības audzēkņi ar skolotājām un vecākiem kopīgi aplūkoja izstādē eksponētās lelles no dažādām izrādēm „Pelnrušķīte”, „Eža kažociņš”, „Mazā nāriņa” u.c.

Latvijas Leļļu teātra vēsture, kas ar paaudzēs iemīļotiem aktieriem, leģendārām izrādēm, prātā paliekošām dziesmu melodijām un bērnu emocijām tiek rakstīta jau 70 gadu garumā. Leļļu teātrī katra lelle ir gatavota ar rokām un nes sev līdzi autora personības nospiedumu. Katrai lellei ir arī savs stāsts – ne tikai biogrāfisks, bet arī dziļi personisks.
Latvijas Leļļu teātra 70. jubilejas sezonas ceļojošā izstāde aicina iepazīt 32 teātra lelles un caur to stāstiem sastapt tādas leģendāras personības kā Pāvils Šenhofs, Arnolds Burovs, Tīna Hercberga, Anna Nollendorfa, Marga Austruma un daudzas citas.

Darbdienās izstāde būs atvērta no 14.00 līdz 18.00. Sestdienās no 10.00. līdz 14.00. Svētdienās – slēgts. Ieejas maksa: 1 EUR  Savukārt Pilsētas svētku nedēļā izstādi varēs apskatīt bez maksas.



Написать комментарий