Daugavpils dome grasās būvēt stadionu avīzes «Сейчас» lasītājiem?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26. jūnija sēdē Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu sākt teritorijas Stadiona ielā 3 detālplānojumu un sporta kompleksa būvniecības skiču projekta izstrādi.

Lēmuma apstiprināšana sākt nepieciešamās dokumentācijas izstrādi, kura nākotnē ļaus piedalīties projektu konkursos finansējuma saņemšanai, radīja pietiekami ilgstošu diskusiju.

Par galveno kļuva stadiona ietilpības jautājums. Izskanēja dažādi viedokļi: daži tautas kalpi, kā arī Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, izteica savu viedokli par to, ka stadions jābūvē ar 5 tūkst. vietu, jo tikai atbilstība noteiktām prasībām ļaus organizēt Daugavpilī vērienīgākas augsta līmeņa sacensības (kā arī kultūras pasākumus). Tāpat noteikti sporta kompleksa parametri ļaus fiksēt rekordus, kas rezultātā ietekmē to, vai sportists var piedalīties augstāka līmeņa sacensībās.

Sākotnēji deputātiem tika piedāvāts apstiprināt lēmumu par stadiona būvniecību ar 5 tūkst. vietu, tomēr mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka tas ir pārāk liels. Rita Strode mēģināja oponēt mēram, atzīmējot, ja jau jābūvē jauns objekts, tad jābūvē, kā nākas, turklāt lieliem projektiem vieglāk saņemt naudu nekā mazākiem. „Ja būs lauku stadions, uz mums skatīsies kā uz laukiem”, – atzīmēja R. Strode. Bet mērs atzīmēja, ka pietiks ar 3 tūkst. vietu, un, ja būs nepieciešams, stadionā varēs uzstādīt papildtribīnes.

Lēmuma apspriešanas gaitā diskusija radās arī par stadiona atrašanās vietu un tam nepieciešamo infrastruktūru, proti, par viesnīcu, ceļiem un stāvvietām. Tomēr tautas kalpi atzina, ka līdz būvdarbiem vēl tālu, tādēļ vēl daudz kas var mainīties.

Rezultātā tautas kalpi nesāka strīdēties ar mēru, kurš uzstāja uz to, ka jāizstrādā dokumentācija stadionam ar 3 tūkst. vietu.

Interesanti, ka deputātu lēmumā ir norādīts: informācija par dokumentācijas izstrādes gaitu idejas īstenošanai tiks publicēta ne tikai domes portālā un avīzē „Latgales laiks”, bet arī avīzē „Сейчас”. Acīmredzams, ka vietu privātā avīze domei bez maksas nepiešķirs, jo par informācijas izvietošanu avīzē „Latgales laiks” dome maksā naudu.

Ja iepriekš publikācijas avīzē „Latgales laiks” dome izskaidroja ar kapitāldaļām, kuras pieder domei, tad publikācijas tikai vienā privātā avīzē „Сейчас” portāls palūdza komentēt mēru Jāni Lāčplēsi.

Pēc pauzes mērs paziņoja: „Te tiek izvēlēti MIL, kuri aptver lielāko pilsētas auditorijas daļu. „Latgales laiks” iznāk divās valodās, bet avīzei „Сейчас” ir lielākā auditorija. Kā es zinu, tā sastāda vairāk nekā 30% no pilsētas lasītāju skaita”.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ šajā gadījumā tiek izskatīti tikai drukātie izdevumi, mērs atzīmēja: „Galvenais mūsu uzdevums ir informēt pēc iespējas lielāku iedzīvotāju skaitu, tādēļ šo informāciju izvietojam arī savā portālā”.

Atzīmēsim, ka šogad Daugavpils dome pirmo reizi izsludināja konkursu par informācijas izvietošanu vietējos MIL, pēc tam divas reizes notika izmaiņas konkursa nosacījumos, vēlāk par konkursa nolikumu tika saņemtas divas sūdzības un atkal mainīti konkursa nosacījumi. Konkursa rezultātu līdz šim laikam nav. 


Написать комментарий