Balvos skatāmi košie Osvalda Zvejsalnieka darbi

foto: diena.lv
foto: diena.lv

No 26.jūnija Balvu Centrālajā bibliotēkā skatāma gleznotāja Osvalda Zvejsalnieka jubilejas izstāde „Terra Vitae”, ziņo Balvu novada portāls.

Dzīve uz šīs zemes ir aizraujoši krāsaina un piepildīta interesantiem stāstiem, dažus no tiem var „izlasīt” mākslinieka gleznās.
Ar gleznu izstādi „Terra Vitae” gleznotājs Osvalds Zvejsalnieks šogad atzīmē 70. dzīves jubileju un iepriecina skatītājus ar košiem un krāsu toņos sulīgiem darbiem, kas tapuši vasaras un rudens plenēros.

Gleznotājs, kuram ļoti tuvas ir grāmatas, tāpēc nav brīnums, ka viņa darbi apskatāmi tieši bibliotēkā, izstādes atklāšanā teica, ka „ar tām jubilejām ir tā - tie mani gadi diez vai kādam lielu prieku sagādā, taču tas jāpieņem tā mierīgi, kā ir, tā ir, bet visiem tie pienāk, tā ka viss normāli. Ja uguns izdeg, tad paliek ogles. Cilvēkam tās ogles ir atmiņas. Tāpēc tagad mēs šajās atmiņas kavējamies. Gribās apbraukāt savas Latgales vietas, kur ir savu laiku būts un gleznots, kur daudz skaisti mirkļi bijuši. Lai pasildītos pie atmiņu oglēm, pateicoties Balvu Centrālās bibliotēkas vadītājai Rutai Cibulei, ir šis pasākums Balvos, kur ļoti patīkami satikt senus paziņas un labus draugus.” Gleznotājs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, Rēzeknes Goda pilsonis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors Osvalds Zvejsalnieks aizvien aktīvi un enerģiski iesaistās dažādās kultūras aktivitātēs, sniedzot būtisku ieguldījumu mākslas izglītības, Latgales glezniecības un Latgales kultūras attīstības jomā.

Osvalds Zvejsalnieks dzimis 1944. gada 21. martā Varakļānos, beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, kopš 1976.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. No 1970.gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, vēlāk ir Rēzeknes mākslas koledžas direktors un Mākslas akadēmijas Rēzeknes filiāles vadītājs. Šobrīd – Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles profesors.

Kopš 1971. gada piedalījies vairāk nekā 60 novada, valsts un starptautiskajās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalās starptautiskajos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

30.jūlijā plkst.16.00 Galerijā Daugava tiks atklāta vēl viena gleznotāja darbu izstāde. Visi interesenti laipni aicināti!


Написать комментарий