Daugavpiliešiem ir iespēja izprast ar autismu slimo bērnu sarežģīto pasauli

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Autisms ir viena no sarežģītākajām ar psihes attīstības problēmām saistītām slimībām.

Pēc aptuveniem aprēķiniem mūsu valstī ar šo slimību slimo aptuveni 23 000 pieaugušo un bērnu. Pasaulē veiktie pētījumi liecina, ka parasti ar autismu slimo viens no 88 bērniem.

Ar autismu slims cilvēks savādāk uztver pasauli un sazinās ar apkārtējiem. Vēl aizvien nav precīzi zināms cēlonis vai cēloņi, kas izraisa autismu un neeksistē zāles.

Agrīna diagnostika un kompleksa rehabilitācija spēj ievērojami uzlabot šo bērnu dzīves kvalitāti – iemācīties komunicēt, apmeklēt skolu un dot iespēju dzīvot patstāvīgu un pilnvērtīgu dzīvi. Tāpēc šiem bērniem ir nepieciešama mūsu palīdzība, atbalsts, sapratne un mīlestība.

Autisti bieži vien nerunā, tādēļ tiek uzskatīts, ka viņiem neko nevar iemācīt, taču nereti bērnu ieinteresē kāds temats un viņš var to lieliski apgūt. Tādēļ sabiedrībā pastāv uzskats, ka autistu vidū ir daudz ģeniālu cilvēku.

Daugavpilieši ar autismu slimos bērnus var atbalstīt, apmeklējot fotoizstādi „Mēs esam!”, kas otrdien, 1.jūlijā, tiks atklāta Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā.

Izstādē būs apskatāmi divu fotogrāfu - Sergeja Sokolova un Alīnas Lukšas darbi, kuri dažas dienas pavadīja kopā ar šādiem bērniem un mēģināja izjust viņu sarežģīto pasauli, parādīt viņus tādus, kādi tie ir.

Izstādi organizē Daugavpils autisma centrs „Mūsu Pasaule”. Izstādes rīkotāji cer, ka šī izstāde skars katra cilvēka sirdi, liks pārdomāt un sekmēs tolerantas attieksmes veidošanos sabiedrībā pret cilvēkiem ar autismu.

Izstādes atklāšana notiks 1.jūlijā plkst.17:00 un tā būs apskatāma līdz mēneša beigām.


Написать комментарий