Daugavpils orientieristi atgriežas ar medaļām no starptautiskām sacensībām “TAKAS 2014”

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Kamēr lielākā daļa daugavpiliešu izbaudīja garo brīvdienu prieku, OK “Stiga” un BJC “Jaunība” sportisti devās pretī izaicinājumam uz vienām no lielākajām orientēšanās daudzdienām Baltijā – četru dienu sacensībām “TAKAS 2014”, kas šogad norisinājās Ignalinas apkaimē, Aukštaitijas nacionālā parka teritorijā, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Jau pirmajā sacīkšu dienā kļuva skaidrs, ka noteicošais šajos startos būs ātrums, bet tehniskā sagatavošanās novirzīsies uz otro plānu. Vidējā distancē veiksmīgākie no daugavpiliešiem bija BJC “Jaunība” audzēkņi Natālija Tumanova (D12B) un Konstantīns Bogdanovs (H16), kas ierindojās 2. vietā, savukārt OK “Stiga” parstāvis Ilja Mikulovs izcīnīja godalgoto 1. vietu.

Otrā sacensību diena turpināja izaicināt mūsu pilsētas sportistus ar nestabiliem laika apstākļiem un stāvām reljefa formām. Šoreiz uz pjedestāla augstāko pakāpienu pacēlās BJC “Jaunība” audzēkņi Jevģēnijs Danilovs (H18) un Solvita Maļina (D10), bet Imants Maļina ierindojās 2. vietā D12B grupā.

Nākošais starts krasi atšķīrās no iepriekšējiem – šoreiz sportistiem vajadzēja izvērst ātrumu salīdzinoši īsās distancēs, taču tam traucēja gan stāvās nogāzes, gan brikšņi, kas nemitīgi novirzīja orientieristus no pareizā ceļa. Labāko laiku šajā distancē uzrādīja Solvita un Imants Maļina, kā otra labākā finišēja OK “Stiga” jauniņā Diāna Ivanova (D10), bet uz trešo vietu pacēlās Konstantīns Bogdanovs (H16).

Noslēdzošajā sacensību dienā dalībnieki startēja pēc handikapa principa, cīnoties par godalgām sacensību kopsummā. Savas pozīcijas izdevās noturēt vairākiem BJC “Jaunība” un OK “Stiga” audzēkņiem – Solvita Maļina (D10) finišēja trešā, Natālija Tumanova (D12B) un Konstantīns Bogdanovs (H16) ierindojās otrajā vietā, savukārt Imants Maļina (H12B) un Jevģēnijs Danilovs (H18) izcīnīja uzvaras savās vecuma grupās. Ilja Mikulovs, kas pārstāvēja OK “Stiga”, kopsummā piekāpās savam komandas biedram, ierindojoties otrajā vietā H12B grupā.


Написать комментарий