Ārsti sievietēm iesaka spēlēt futbolu

foto: princetennis.ru
foto: princetennis.ru

Futbola nodarbības var kļūt par nopietnu sieviešu, kurām novērojamas paaugstināta spiediena lēkmes, atveseļošanās faktoru, ziņo zinātniskais izdevums Irish Health.

Turklāt mediķi ir pārliecinājušies par to, ka šis sporta veids pozitīvi ietekmē arī citus sieviešu veselības aspektus.

Īrijas speciālisti eksperimentu ceļā noskaidrojuši, ka futbols palīdz sievietēm, kuras slimo ar arteriālo hipertoniju. Kā tika noskaidrots, futbols veicina stabilu arteriālā spiediena rādītāju samazināšanos. Tiesa, eksperti atzīmē, ka tas attiecas uz sievietēm ar nelielu hipertoniju. Turklāt mediķi runā par to, ka slodzēm jābūt mērenām, bet pirms treniņiem jākonsultējas ar ārstu, – vēsta medikforum.ru.

Novērojumi liecina, ka sievietes, kuras brīvprātīgi sāka spēlēt futbolu, jau pēc 15 nedēļām jutās ievērojami labāk. Pašsajūtas uzlabošanās pozitīvi ietekmēja arteriālo spiedienu: eksperimenta dalībnieču sistoliskais spiediens vidēji samazinājās par 12 mm, bet diastoliskais – par 6 mm.

Tiek ziņots, ka eksperimenta dalībnieces vidēji zaudēja 2,3 kg liekā svara. Ja ņem vērā, ka tauki ir viens no faktoriem, kurš veicina paaugstināta spiediena rašanos, futbols palīdzēja vienlaikus uzlabot ne tikai spiediena rādītājus, bet arī kļūt slaidākām. Tāpat vairākumā gadījumu futbols palīdzēja samazināt holesterīna līmeni asinīs.

Ar nelielu pārsteigumu mediķi pārliecinājās par to, ka vairākumam sieviešu regulāra futbola spēlēšana izrādījās psiholoģiski patīkama. Dāmas ziņoja kuratoriem par garastāvokļa uzlabošanos un tonusa paaugstināšanos, bet brīvprātīgo daļai eksperiments pārvērtās par hobiju.


Написать комментарий