Jaunā izstāde Daugavpils muzejā palīdzēs Latgalē atgriezt īstu vasaru

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ceturtdien, 19. jūnijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklātā izstāde lieku reizi pierāda, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs visā.
Divi mākslinieki, tēvs un dēls Sergejs un Staņislavs Minakovski te izstādīja savus darbus, kuri veltīti Latgales vasarai.

Minakovskis vecākais ir ļoti daudzpusīgs cilvēks. Viņš ir paspējis apgūt veterināra, mākslinieka, skolotāja, mūziķa un pat desanta lidmašīnu elektromehāniķa profesijas. Turklāt jaunībā viņš profesionāli spēlēja kontrabasu un dejoja tautas deju kolektīvā.

Skatītāju vērtējumam mākslinieki nodeva vairāk nekā 20 siltas un ļoti gaišas Latgales ainavas. Tie ir Daugavpils novada skati, tieši Ambeļu un Višķu apkārtnes daba, kur tagad dzīvo Sergejs Minakovskis. Zīmēšana, savas divstāvu mājas labiekārtošana, zemeņu ravēšana un nodarbošanās ar lauksaimniecību patlaban ietilpst viņa aizraušanos sarakstā.

Dēls Sergejs, pēc izglītības fizikas, ķīmijas un bioloģijas skolotājs, izstādes atklāšanā nevarēja piedalīties, jo patlaban dzīvo un strādā Amsterdamā.

Šīs izstādes tēma nav izvēlēta nejauši, jo pēc mākslinieka domām Latgales ainavas ir ļoti daudzveidīgas, spilgtas un neatkārtojamas, it īpaši vasarā, bet cilvēki ir draudzīgi un prot priecāties par dzīvi.

Kā atzīmēja daudzie viesi izstādes atklāšanas laikā, siltie un ļoti gaišie darbi, iespējams, dos impulsu mūsu neparedzamajai dabai, ilgi gaidītā vasara beidzot iestāsies un priecēs mūs ne tikai gleznās, bet arī reālajā dzīvē.

Apskatīt mākslinieku Minakovsku skatienu uz mūsu reģiona dabu muzejā varēs līdz pēdējai vasaras kalendāra dienai, 31. augustam.

 



Написать комментарий