Trīs dienas mīlestības – Līvānu draudzes bērnu nometne Aglonā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Bērnus atbalstīt un pieskatīt uz Aglonu līdzi devās pulciņš bērnu vecāku un brīvprātīgo jauniešu. Nometnes trešajā dienā visi kā viens - gan bērni, gan vecāki ar pateicību atzina, ka nometnē vistiešākajā veidā jausta Dieva klātbūtne, piedzīvota dvēseles garīgā stiprināšana un mīlestība.

Tās bija trīs visbaltākās pērles, kas tika dāvātas bērnu atvērtajām dvēselēm, ziņo Līvānu novada portāls.

Ievērojamā pasaules un Latvijas mēroga svētvieta tika izvēlēta ar mērķi, lai bērniem, kuriem ir sirds aicinājums, neatkarīgi no materiālajiem un ģimenes apstākļiem, būtu dota iespēja iepazīt Latgales ticības skaistumu un stiprumu, sakrālo kultūrvēsturisko mantojumu, tā - muzikāli un caur liturģijas apguvi modinot un iedvesmojot bērnus ar daudzveidīgajām sakrālās mūzikas tradīcijām, ko gadu gaitā sekmīgi uztur Aglonas bazilikas Kora skola.

Nometnes idejas pamatā bija aicināt bērnus uz garīgu pie dzīvojumu, kas ir virs ikdienas. Mācot domāt un just pasauli sevī un sevi pasaulē kā daļu Dieva bezgalīgās mīlestības. Bērni nometnes laikā apguva baznīcas liturģiskā gada gaitu, sajūtot Ziemassvētku brīnumu caur Jēzus bērniņa piedzimšanu kā mirdzošu un nedziestošu mīlestības gaismu, izzinot tā patieso, simbolisko nozīmi. Līdzi dzīvot gavēņa laikam, Krusta ceļam, lūdzoties un dziļi sirdī patiesi noliecot galvu Viņa priekšā, lai vēlāk gavilētu Lieldienu priekā par Kristus augšāmcelšanos un mūžīgo dzīvi mīlestībā. Trešajā dienā kopīgi apgūti un iepazīti arī Vasarsvētki un Svētā Gara atnākšanas dāvana.

Bērnus iepriecināja nometnē valdošā kopīgā radošā, dabiskā sirsnība, rosība, izzinošās un saistoši pasniegtās katehēzes, aizrautīgā kopdziedāšana, neparastās stafetes, olu krāsošana, kopīgās pusdienlaika un vakara mises, dzīvinošā Rožukroņa skaitīšana, kopīgs darbs un dvēseli kalnā ceļošs svētku prieks. Par to ar dedzību rūpējās māsa Brigita, vairāki jaunieši misionāri un ikviens no bērniem bija nomodā par to, lai nometne izdotos.

Bērniem Dievs šais trīs dienās bija sarūpējis labvēlīgus laika apstākļus un, tikai dodoties atpakaļceļā, dažas lietus lāses svētīja kopīgo ceļu mājup.

Zinot to, ka bērni ir kā tikko uzarts, auglīgs un atvērts lauks zem Dieva debess, šī nometne bija iespēja tajā ļaut ieguldīt neizsakāmi dziļas, dzīvi dziedinošas gaismas saknes, kas arī turpmāk bagātinās un uzziedinās dzīvi. Tas tika paveikts! Kādam tā bija iespēja piepildīt ilgotu sapni apmeklēt Aglonas baziliku, citam tā bija atklāsme un mērķa izraudzīšana, saistot savu nākotni ar baznīcu un līdzcilvēkiem, ar mūziku - vai tā būtu sakrālā kora mūzika vai niansēti gregoriskie dziedājumi, vai valdzinošā kokles vai timpānu spēle. Daļa bērnu jau tagad ar atvērtu un dedzīgu interesi nākotnē vēlas apgūt sakrālo dziedāšanu Aglonas bazilikas Kora skolas pasniedzēju vadībā.

Citus bērnus aizrāva un ieinteresēja kultūrvēsturiskā mantojuma vēsture, tradīciju aizsākumi, attīstība, kādu – iedvesmojošu skaņdarbu komponēšana jau ļoti drīzā nākotnē. Daudzi nometnes laikā mācījās kopt sadarbību, draudzību, iejūtību un skolojās sirdsgudrībā. Citam tas bija šīs vasaras lielais piedzīvojums – dzīvot šo laiku ārpus mājām, lai redzētu un piedzīvotu tuvo un tālo pasauli. Bet ikvienam nometne deva iespēju asināt dievišķo dzirdi un atdarīt sirdi uz mīlestību, jo bērni ir pilnīgi, visu varoši un atvērti Dieva tuvumam un vislabākā īstenošanai dzīvē.

Pēc mūsu pr. Jura Zarāna aicinājuma nometni finansiāli atbalstīja Latvijas Bērnu fonda vadītājs A. Bērziņš. Paldies viņiem un paldies ikvienam, kurš atbalstošās domās, darbos palīdzēja notikt trīs dienu mīlestības svētkiem Aglonā.


Написать комментарий