Dubrovina parkā daugavpilieši un pilsētas viesi sāks svinēt Līgo

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vasaras saulgrieži mūsu valstī jau sen kļuvuši par nacionālajiem svētkiem.

Pastāv daudz Līgo svētku tradīciju, kuras latvieši obligāti ievēro: katram šajā svētku dienā jādzer putojošs alus ar ķimeņu sieru, jānopin vainags, jādzied Līgo dziesmas un, ja ne jāpārlec pāri ugunskuram, tad vismaz jābūt pie tā.

Jau otro gadu pēc kārtas vienus no iemīļotākajiem un jautrākajiem Latvijas svētkiem Daugavpilī nolemts sākt svinēt agrāk. Jau ceturtdien, 19. jūnijā plkst. 17:00 Dubrovina parkā sāksies ielīgošana.

Šo svētku apmeklētājus gaida daudz interesanta. Tā ir arī jaunā Daugavpilī pazīstamā Latviešu kultūras centra kolektīva „Svātra” koncertprogramma, ar kuru pavisam drīz šis kolektīvs uzstāsies latviešu starptautiskajā festivālā Kanādā.

Turklāt svētku koncertā piedalīsies pūtēju orķestris „Prio Daugava” diriģenta Arnolda Grīnberga vadībā un bērnu deju kolektīvs „Pienupīte”.

Visiem interesentiem meistari iemācīs pīt Jāņu vainagus un pastāstīs par senajām Līgo un Jāņu dienas paražām. Tāpat Dubrovina parka apmeklētājiem būs iespēja degustēt mājas sieru ar ķimenēm, maizi, kvasu un alu.

Līgo svētku svinēšana pēc tradīcijas notiks Stropu estrādē. Pirmdien, 23. jūnijā plkst. 19:00 darbu sāks svētku tirdziņš. Plkst. 20:00 ar Līgo dziesmām un dejām uz Stropu estrādes skatuves uzstāsies Daugavpils folkloras kolektīvi, bet plkst. 23:00 iedegsies lielais svētku ugunskurs, bet pēc tam sāksies nakts diskotēka.


Написать комментарий