Valdība atbalsta IZM ierosinājumu pedagogu algu nodrošināšanai

foto: Delfi
foto: Delfi

Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu veikt grozījumus vairākos normatīvajos aktos, tādējādi nodrošinot trūkstošo finansējumu pedagogu darba samaksai par pedagogu kvalitātes pakāpēm, ziņo LETA.

2014.gadā nepieciešamie līdzekļi, lai nodrošinātu pilnu finansējumu pedagogu darba samaksai laika periodam no 2014.gada septembra līdz decembrim, ir 816 370 eiro, savukārt 2015.gadam papildus nepieciešami 919 518 tūkstoši eiro.

Tas tiks nodrošināts, pārdalot ministrijas līdzekļus. Finanšu pārdale tiks veikta starp valsts budžeta resoriem, līdzekļus no dotācijām privātajām mācību iestādēm, kur izveidojies atlikums, novirzot pedagogu darba samaksai.

IZM izskatīšanai Ministru kabinetam (MK) iesniedza arī grozījumus MK "Pedagogu darba samaksas noteikumos", rosinot piešķirt papildu finansējumu pedagogu atalgojumam. Atbilstoši MK 2013.gada 3.decembra sēdē nolemtajam IZM no 2014.gada 1.septembra jāsāk pedagogu darba samaksas diferenciācija atbilstīgi pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas rezultātiem.

Tas nepieciešams, lai no 2014.gada 1.septembra nodrošinātu piemaksas gan tiem pedagogiem, kuri profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas pakāpi ieguvuši pēc ESF projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos", gan tiem, kuri līdz šim nav ieguvuši profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas pakāpi.

Projektā paredzēts, ka pedagogi, kas ieguvuši 3., 4. un 5.pakāpi, saņems fiksētas piemaksas attiecīgi 31,87 eiro, 79,68 eiro un 99,60 eiro apmērā par vienu pedagoga darba likmi.

Lai nodrošinātu šo MK noteikumu grozījumu darbību, ir jāveic izmaiņas arī citos tiesību aktos.

Tādēļ vienlaikus ar šo grozījumu projektu tika virzīts arī MK noteikumu projekts "Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtība", grozījumi MK 2009.gada 22.decembra noteikumos, "Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai" un rīkojuma projekts "Par apropriācijas pārdali starp ministrijām".


Написать комментарий