Uzmanību! Telefonu krāpnieki atsāka savas noziedzīgas darbības Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde brīdina, ka telefonu krāpnieki atsāka savas noziedzīgas darbības pret gados veciem cilvēkiem!

Šobrīd Daugavpilī reģistrēti jau pieci krāpšanas mēģinājumi un viena izdevusies krāpšana.

Šodien, 17. jūnijā, policijā saņemta informācija par pieciem krāpšanas mēģinājumiem Daugavpilī, bet vienā gadījumā noziedzniekiem tomēr izdevās piekrāpt kādu vecu sievieti, kura labprātīgi atdeva nenoskaidrotai personai vairākus simtus eiro.

Jau agrāk tika rakstīti vairāki brīdinājumi par krāpnieku darbības shēmu. Policija vēlreiz to atgādina: par upuriem parasti tiek izvēlēti gados veci cilvēki, pensionāri. Sazvanot upuri pa telefonu zvanītājs paziņo, ka radinieks (piem. dēls, mazdēls utt.) iekļuva nepatikšanās, piemēram, ceļu satiksmes negadījumā vai izdarīja kādu citu prettiesisku darbību, un lai izvairītos no soda ir nepieciešams samaksāt noteiktu naudas summu policijas darbiniekam vai citai ieinteresētai personai (piemēram cietušajam). Pēc upura piekrišanas sniegt nepieciešamo summu, pie viņa operatīvi ierodas persona, kurš dažreiz stādās arī kā policijas darbinieks, un paņem naudu. Jāpiebilst, ka  krāpnieks uztur telefonsarunu ar upuri tik ilgi, kamēr otra persona ierodas pēc nosauktas adreses pēc naudas.

Policija brīdina, un lūdz visus, it īpaši gados vecākus cilvēkus un pensionārus, būt uzmanīgiem un neiekrist krāpnieku lamatās, saņemot līdzīga rakstura zvanus. Neuzticēties nezināmām personām, kā arī neuzticēt nevienam savu naudu. Lūdzam jaunāko paaudzi brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem. Gadījumā, ja saņemat līdzīga rakstura telefona zvanu, lūdzam nekavējoties vērsties policijā pa tālr. 65403302 vai 110.


Написать комментарий