Veselības aprūpes nozarei papildus piešķir 436 000 eiro

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas lūgumu piešķirt papildu  436 000 eiro veselības aprūpes nozarei no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, informēja ministrija.

182,6 tūkstoši eiro tiks novirzīti nepieciešamo asins plazmas preparātu iegādei ārstniecības iestādēm, savukārt 95,2 tūkstoši eiro – lai nodrošinātu cistiskās fibrozes pacientu ārstēšanu.

Papildu 158,7 tūkstoši eiro tiks novirzīti nepieciešamo medikamentu apmaksai bērniem, kuri slimo ar retām slimībām.

Šobrīd ar Veselības ministrijas budžeta apakšprogrammā „Reto slimību medikamentozā ārstēšana bērniem” esošo finansējumu 1,3 miljoni eiro ir iespējams nodrošināt ārstēšanu 13 uzskaitē esošajiem pacientiem. Ņemot vērā, ka šā gada martā reto slimību diagnozes ir noteiktas vēl diviem bērniem, kuru ārstēšanai arī jāparedz finansējums, bija nepieciešams papildu finansējuma piešķīrums, jo pretējā gadījumā veidotos līdzekļu deficīts.

Jau ziņots, ka nepietiekama finansējuma dēļ mediķi otrdien nolēma prasīt ministres Ingrīdas Circenes („Vienotība”) demisiju. Mediķi skaidro, ka situācija nozarē pasliktinās tieši viņas darbības laikā kopš 2011.gada. Šajā laikā valsts izdevumi veselības aprūpei ir sarukuši no 3,5% līdz 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Mediķu arodbiedrība norāda, ka nav izpildīs 2012.gada valdības deklarācijā solītais veselības aprūpes valsts budžeta ikgadējais palielinājums vismaz par 0,25% no IKP, sasniedzot rādītāju 4,5% no IKP 2014.gadā.


Написать комментарий