Daugavpils un reģiona iedzīvotāji ir atbildīgi un uzmanīgi braucienu uz eksotiskajām valstīm laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudziem no mums došanās uz tālām valstīm vairs nav kaut kas nereāls vai neīstenojams.

Te lielākā mērā viss ir atkarīgs no ceļotāja finanšu iespējām, viņa fantāzijas un vēlēšanās apskatīt pasauli. Līdz ar vasaras atvaļinājumu sezonas iestāšanos ceļojumu piedāvājumu un atlaižu skaits pieaug, it īpaši uz mūsdienās tik modernām eksotiskām valstīm.

Tikai nereti no šīm valstīm bez spilgtiem iespaidiem un patīkamiem suvenīriem tūristi atved mūsu klimatam neraksturīgas slimības un infekcijas, kuras var būt bīstamas dzīvībai.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekle Inta Vaivode, dažu pēdējo gadu laikā pie mums tika konstatēti 2 malārijas gadījumi. Turklāt šī bīstamā infekcijas slimība tika diagnosticēta pēc dažu Āfrikas kontinentu valstu apmeklējuma.

Par laimi, nekādas citas eksotiskas saslimšanas un infekcijas daugavpiliešiem un Latgales reģiona iedzīvotājiem mūsu slimnīcā netika fiksētas, kas var liecināt par to, ka mūsu cilvēki ļoti atbildīgi gatavojas ceļojumiem un tālā brauciena laikā ievēro visus drošības pasākumus.

Starp citu, līdz šim laikam malārija ir viena no bīstamākajām planētas infekcijas slimībām ar ļoti augstu mirstību. Malārijas vakcīnas vēl atrodas izstrādes stadijā, un tās nav efektīvas pret visiem slimības veidiem. Tomēr pastāv virkne zāļu, kuras aizsargās ceļojuma laikā, bet tās jālieto pirms un pēc brauciena.

Saskaņā ar vēstures faktiem par malārijas upuriem savā laikā kļuva tādi slaveni cilvēki kā Aleksandrs Maķedonskis, Čingishans, Dante Aligjēri, Kristofors Kolumbs un lords Bairons.

Tieši tādēļ ar personīgās drošības mērķi mediķi iesaka visiem, kuri ir nolēmuši doties uz tālu eksotisku valsti, vispirms painteresēties ne tikai par to, kādas ir tās klimata un virtuves īpatnības, bet arī par infekcijām, ar kurām tur var inficēties. Tādējādi pirms brauciena jāvēršas pie mediķiem un jāveic atbilstošas profilaktiskās procedūras.

Turklāt, lai brauciens uz šo eksotisko valsti būtu patīkams un radītu neaizmirstamus iespaidus, jāievēro personīgās higiēnas noteikumi un rūpīgi jāseko pārtikas un ūdens kvalitātei.

 


Написать комментарий