Liela interese par Latvijas Bankas otro eiro kolekcijas monētu

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Rīdziniekiem ir liela interese arī par otro Latvijas Bankas izlaisto eiro kolekcijas monētu - otrdien pie centrālās bankas kasēm bija izveidojusies gara monētas kārotāju rinda vēl pirms kasu atvēršanas, ziņo LETA.

Latvijas Banka katram klientam pārdod ne vairāk ka trīs šīs monētas.

Bankas apsargi pieskatīja, lai katrs rindā stāvētājs izņemtu tikai vienu numuriņu, kas ļaus iegādāties līdz trīs monētām.

Monētas māksliniece ir Sandra Krastiņa, tā kalta Nīderlandes kaltuvē "Koninklijke Nederlandse Munt". Uz monētas redzams grāmatas vāka atveids un Jaunsudrabiņa "Baltās grāmatas" ilustrācija. Monētas tirāža - 5000 eksemplāru. Monētas cena Latvijas Bankas kasēs - 51,65 eiro.

Pirmā Latvijas Bankas izlaistā eiro kolekcijas monēta bija veltīta Ainažu jūrskolai. Šī monēta izpelnījās milzīgu pircēju interesi un centrālās bankas kasēs tika izpirkta pirmajā tirdzniecības dienā.

Latvijas Bankas eiro kolekcijas monētu programmā šogad vēl tiks emitēta Vecajam Stenderam 300 gadu jubilejā, Kurzemes barokam un Baltijas ceļa 25 gadu jubilejai veltīta kolekcijas monēta. Taps arī netradicionāla mākslinieciskā, tehniskā vai tematiskā risinājuma monēta. Šogad tā būs veltīta latviešu tautas tradīcijām - četrām gadskārtām un tajās veicamajiem darbiem un svinamajiem svētkiem.

Kolekcijas monētas ir mākslas darbi un ir numismātu un citu interesentu īpaši pieprasītas.


Написать комментарий