Nesaistošos piedāvājumus iesnieguši desmit «Liepājas metalurgs potenciālie investori

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Līdz piektdienai, 13.jūnijam, kad varēja iesniegt savus nesaistošos piedāvājumus par aktīvu iegādi uzņēmumā „Liepājas Metalurgs”, pieteikušies desmit potenciālie investori.

Tā intervijā Latvijas Radio atklāja „Liepājas metalurgs” maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Velmers visus potenciālos investorus vērtēja kā pietiekami nopietnus, tomēr viņš neatklāja ne viņu vārdus, ne arī valstis, no kurām tie nāk. Vien pastāstīja, ka tie ir no Eiropas austrumiem un rietumiem, kā arī no Āzijas.

Nesaistošie ir indikatīvi piedāvājumi, par kādu cenu konkrētie investori būtu gatavi iegādāties kādus noteiktus uzņēmuma aktīvus pie viņu piedāvātajiem nosacījumiem. Nākamais solis iespējamiem investoriem būs sagatavot jau saistošus piedāvājumus līdz 31.jūlijam, skaidroja Velmers.

Vērtējot piedāvājums, īpaša uzmanība tiks pievērsta aktīvu iegādes cenai un samaksas nosacījumiem, kā arī pretendenta izstrādātajam biznesa plānam, tostarp mērķiem, modernizācijas iecerēm un attīstības iespējām. 

Iepriekš ziņots, ka jūnijā tika veikts “Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu izmēģinājums. Pēc gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un ziemas perioda tika iedarbināta tērauda elektrokausēšanas iekārta un velmētava, lai pārbaudītu to darbību. Nozīmīgākie metalurģijas uzņēmuma aktīvi saglabāti labā darba kārtībā.

 


Написать комментарий