Jau šonedēļ Daugavpils Dubrovina parkā sāks svinēt Līgo svētkus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau otro gadu pēc kārtas vienus no iemīļotākajiem un jautrākajiem Latvijas svētkiem – Līgo un Jāņu dienu Daugavpilī nolemts sākt svinēt jau no ceturtdienas, 19. jūnija.

Pēc Kultūras pārvaldes darbinieku domām šī diena nav nejauši izvēlēta: piektdien pirms ilgajām svētku brīvdienām daudzi pilsētnieki izbrauks no Daugavpils. 

Tieši tādēļ tieši ceturtdienas vakarā visi daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti Uz Dubrovina parku, kurā plkst. 17 sāksies ielīgošana. Svētku koncertā savu jauno programmu parādīs Latviešu kultūras centra grupa „Svātra”, kura šogad pārstāvēs mūsu pilsētu starptautiskajā festivālā Kanādā.

Svētku koncertā piedalīsies arī pūtēju orķestris „Prio Daugava” diriģenta Arnolda Grīnberga vadībā un bērnu deju kolektīvs „Pienupīte”.

Pilsētnieki un pilsētas viesi varēs redzēt ne tikai pilsētas kolektīvu dziesmas un dejas, bet arī varēs piedalīties Jāņu vainagu pīšanas meistarklasē, degustēt tradicionālo mājas sieru ar ķimenēm, kvasu un alu.

Tiek uzskatīts, ka siera ritulis simbolizē Sauli un Visumu. Ja Līgo naktī ēd sieru ar ķimenēm, tad obligāti rūpīgi jāsakošļā uz mēles nokļuvušās ķimeņu sēklas, jo saskaņā ar seniem ticējumiem, tās nes laimi un veiksmi.

Turklāt steidzamies iepriecināt mūsu pilsētniekus: Līgo svētki pēc tradīcijas notiks Stropu estrādē. Sīkāku informāciju par svētku pasākumiem lasiet mūsu portālā jau tuvāk svētku brīvdienām.


Написать комментарий