Irākas islāmisti apgalvo, ka izpildījuši nāvessodu 1700 karavīriem

foto: AFP
foto: AFP

Radikālie sunnītu islāmisti no grupējuma "Irākas un Levantes Islāma valsts" (ISIS/ISIL), kuri sagrābuši vairākas Irākas pilsētas, paziņojuši par 1700 Irākas karavīru sodīšanu ar nāvi, vēsta raidsabiedrība RT.

Par pierādījumu šim apgalvojumam ISIS mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējis šausminošas fotogrāfijas, kurās redzams, kā tiek šauts pa zemē guļošiem cilvēkiem.

Kaujinieki nenorāda slaktiņa vietu un laiku, bet armijas runasvīrs Kvasims al Musavi apstiprina attēlu autentiskumu un norāda, ka tie uzņemti Salāh ed Dīnas provincē uz ziemeļiem no Bagdādes. Fotogrāfijām gan nav neatkarīga apstiprinājuma. 

Militārie eksperti, kas analizējuši publicētos attēlus, lēš, ka tajos redzama aptuveni 170 karavīru nošaušana, ziņo aģentūra AP.

Situācija Irākā saglabājas saspringta. Svētdien ISIS kaujinieki ieņēma Tell Afaras pilsētu Nīnavas provincē. ASV paziņoja, ka pastiprina savas vēstniecības apsardzi Bagdādē.

Pagājušajā nedēļā kaujinieki pārņēma kontroli pār valsts otru lielāko pilsētu Mosulu, kā arī Irākas bijušā līders Sadama Huseina dzimto Tikrītu.

ISIS mērķis ir plašas islāma valsts izveidošana. Agrāk šogad grupējums ieņēma Fallūdžu un daļu Ramādī. Kara plosītajā Sīrijā grupējuma rokās ir Rakas pilsēta. ISIS cīnās gan ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem, gan konkurējošiem radikāļu grupējumiem un Irākas valdību.


Написать комментарий