J. Dukšinskis: „Gaudeamus” svētku atklāšana Cietoksnī beigsies pirms pusnakts, tādēļ iedzīvotājiem netraucēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar nakts gājienu, kurā piedalīsies 4000 cilvēku, no galvenā Daugavpils universitātes korpusa līdz M. Rotko centram tiks atklāti 17. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”. Svētki notiks Daugavpilī no šā gada 27. jūnija līdz 29. jūnijam.

Kā portālam pastāstīja Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis, svētku laikā arka Daugavas ielā zem dzelzceļa, pa kuru ved tuvākais ceļš no pilsētas centra uz Cietoksni, kustībai tiks slēgta. Kopā gājienā piedalīsies ap 4 tūkst. cilvēku, no kuriem lāpas nesīs 1 300. Tādējādi pa nesen uzbūvēto gājēju tuneli Daugavas ielā ar atklātu uguni iet būtu problemātiski. Tādēļ ar būvniekiem un Komunālās saimniecības pārvaldi saskaņots izveidot koka klājus, lai gājiena dalībnieki varētu iziet caur arku, kuru uz laiku atvērs, paziņoja J. Dukšinskis.

Diezgan optimistiski vicemērs skatās arī uz plānotajiem pēc gājiena pasākumiem. Gājiena dalībnieki apmēram 23 atnāks uz laukumu pie Rotko centra, noliks lāpas un sāks svinīgās atklāšanas pasākumu. Pēc vicemēra domām kori un deju kolektīvi, kuri uzstāsies šajā laikā, iedzīvotājiem netraucēs, jo dzīvojamais rajons atrodas nedaudz tālāk. Turklāt uzstāšanās turpināsies ne vēlāk par pusnakti, bet iedzīvotāji, gluži pretēji, būtu ieinteresēti apmeklēt šo pasākumu, uz kuru viņi, protams, tiek aicināti, atzīmēja vicemērs.

Atzīmēsim, ka saskaņā ar svētku programmu atklāšanas koncertā, kurš naktī notiks Cietoksnī, uzstāsies studentu pūtēju orķestri, kuri spēlēs mūziku, pateicoties kurai apvienosies 19. un 20. gadsimta un šolaiku enerģiskā jaunatnes atmosfēra.


Написать комментарий