Ukrainā kopš pretterorisma operācijas sākuma bojā gājuši 250 civiliedzīvotāji

foto: vk.com
foto: vk.com

Kopš pretterorisma operācijas sākuma Luhanskas un Doņeckas apgabalā bojā gājuši 250 civiliedzīvotāji, pavēstījusi Ukrainas Veselības ministrija.

Doņeckas apgabalā bojāgājuši 220 cilvēku, bet Luhanskas apgabalā - 30 iedzīvotāju, kuru nāve saistīta ar "bruņotu konfliktu", liecina tiesu medicīnas ekspertīzes secinājumi, vēsta aģentūra UNIAN.

Veselības ministra vietnieks Ruslans Saļutins informējis, ka starp bojāgājušajiem ir 15 sievietes un divi bērni. Viens no viņiem ir četrgadīgs bērns, bet otrs - 12-14 gadus vecs pusaudzis, kurš joprojām nav atpazīts.

Bojāgājušo civiliedzīvotāju vidū ir arī kāds mediķis, kas sniedzis medicīnisko palīdzību kādam cietušajam. Vēl viens mediķis ticis ievainots.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas.


Написать комментарий