Aizvadīta Eiroreģiona “Pleskava, Livonija” kopsapulce

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

2014.gada 9.jūnijā Smiltenē aizvadīta kārtējā Eiroreģiona “Pleskava, Livonija” kopsapulce, informē Balvu novada portāls.

Uz tikšanos bija sabraukuši pierobežā esošo novadu pašvaldību vadītāji, kā arī Latvijas Republikas konsulāta Pleskavā konsuls Irēna Putniņa. Mūsu pašvaldību pārstāvēja Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis, kas 2014.gada aprīlī tika ievēlēts par Eiroreģiona “Pleskava-Livonija” Prezidentu. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par Gulbenes – Pitalovas dzelzceļa līnijas atjaunošanu un darbības atsākšanu, Ziemeļu un Austrumu autoceļu stīgu attīstību, dzelzceļa un autoceļu infrastruktūras nozīmi pierobežas reģionu attīstībā. Tika diskutēts par nepieciešamību mainīt Eiropas finansējuma sadales kārtību pierobežu reģioniem, izdalot atsevišķu finansējumu eiroreģioniem. Šie un vēl daudzi citi jautājumi, kas skar pierobežās esošo pašvaldību attīstību nākotnē, tika pārrunāti ar konsulu Irēnu Putniņu.

Kopsapulces darba kārtībā tika apspriests jautājums arī par Eiroreģiona “Pleskava-Livonija” dienu rīkošanu. Šis starptautiskais pasākums norisināsies 2014.gada 27.septembrī, Valkā. Pasākuma ietvaros plānotas dažādas aktivitātes, kurās piedalīsies amatnieki, dziesmu un deju kolektīvi, pašvaldību pārstāvji, iedzīvotāji no Latvijas, Igaunijas un Krievijas pierobežu pašvaldībām.

Tikšanās notika Smiltenes kultūras centrā, kas atklāts pagājušajā gadā. Atjaunotais centrs tagad dod mājvietu pašmāju amatiermākslas kolektīviem, kā arī ir gatavs uzņemt māksliniekus gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Kultūras centrs ir renovēts atbilstoši mūsdienu standartiem, par ko liecina gan gaišās un mājīgās telpas, kā arī atbilstošs tehniskais aprīkojums. Pēc tikšanās dalībniekiem bija iespēja aplūkot centra telpas, atjaunotās un aprīkotās kamerzāles, teātra zāli, kā arī kino zāli.


Написать комментарий