Turkos lustējās Līvānu novada seniori, bet bērni “iegrieza” vasariņu

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Jaukās noskaņās, sagaidot vasaru, aizritējis tradicionālais Līvānu novada senioru atpūtas pasākums Turku Saieta namā. 31.maijā pie Turku senioriem ciemojās Līvānu, Rudzātu, Jersikas, Sutru pagastu seniori, ziņo Līvānu novada portāls.

Visiem klātesošajiem Turku pagasta bērni sniedza sirsnīgu koncertu, bet pasākuma otrajā daļā uzstājās Turku amatierteātris ar iestudējumu “Mana mīļā vedekliņa”. Īpašu humora dzirksti pasākumā ienesa jautrās Turku vecmāmiņas, kuras bija sagatavojušas deju un iemācīja to arī ciemiņiem.

Sekoja uzrunas, apsveikumi un laba vēlējumi. Jautra noskaņa un omulība turpinājās atraktīvu muzikantu , no folkgrupas “Rikši”, Ērika un Zanes pavadījumā.

Seniori atvadījās ar pozitīvām noskaņām un gandarījumu par jauki pavadītu pēcpusdienu.

Paldies par atbalstu Turku pagasta pārvaldei un Līvānu novada domei.

Sākoties vasaras brīvdienām, 4.jūnijā, Turku SN satikās bērni, lai kopā ar Pepiju Garzeķi jautri “iegrieztu” vasariņu. Sākumā bija jauks koncerts ar pašu Turku pagasta bērnu piedalīšanos. Radošajā darbnīcā skolmeistarienes bērniem iemācīja pagatavot vēja dzirnaviņas, lai katrs pats varētu “iegriezt” savu vasariņu.

Lai vasariņa būtu izdevusies, bija jāmin dažādas mīklas, jāatbild uz āķīgiem jautājumiem, saņemot pārsteiguma balvas. Aktīvākajiem bērniem kā lielākā balva bija sejiņu apgleznošana.  Tad bērnu sejās uzplauka puķes, ielidoja tauriņi un putni.

Kopā ar Pepiju Garzeķi tika izspēlētas atraktīvas spēles, īpaši jautras cīņas norisinājās spilvenu kaujās. Pēc dažādajām aktivitātēm bērni varēja mieloties ar pīrāgu un cepumiem. Kad jau varēja manīt nogurumu bērnos, jo dieniņa bija patiesi karsta, Pepija atvadoties iemācīja īpašus buramvārdiņus, lai katrs bērns ir un paliek labs bērns, lai katram šī vasara ir priecīga un izdevusies.


Написать комментарий