Balvos viesojas kultūras darbinieki no Baltkrievijas

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

No 6.līdz 8.jūnijam Balvos viesojās kultūras darbinieki no sadraudzības pilsētas Dokšici, Baltkrievijā, ziņo Balvu novada portāls.

Ciemošanās sākās Bērzpils pagastā, kur tos laipni un sirsnīgi sagaidīja Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes (IKS pārvaldes) vadītājas vietniece kultūras jomā Iveta Tiltiņa, Bērzpils pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Bogdane, Bērzpils pagasta kultūras darba organizatore Anna Kriviša un Bērzpils pagasta sieviešu vokālais ansamblis ar dziesmu „Es mīlu Dokšicus”. Jāpiebilst, ka arī šīs dziesmas autors bija ieradies un jutās gandarīts par dzirdēto. Viesi apmeklēja Bēržu baznīcu, iepazinās ar Bērzpils audējām, izmēģināja savu roku pie stellēm, ieaužot pīni draudzības segā, apmeklēja keramikas kabinetu Bērzpils vidusskolā un noslēgumā noskatījās nelielu koncertu, kuru sniedza sieviešu deju kopa „ASJATE” un Bērzpils pagasta sieviešu vokālais ansamblis.

Turpinājumā visi devās uz Tilžu, kur apmeklēja bibliotēku, muzeju, Klitončiku zirgus un noklausījās koncertu, kurā dziedāja Tilžas vidusskolas vokālais ansamblis „ Varbūt”, Tilžas pagasta folkloras kopa un Tilžas vidusskolas folkloras kopa. Ciemiņiem piebiedrojās un kopā pavadīja laiku arī Tilžas pagasta pārvaldes vadītāja Anna Bērziņa un muzeja direktore Rutta Silauniece.

Diena noslēdzās Briežuciemā pie Jermacāniem - Vijas un Jāzepa, kur tika cepta ātrā maizīte un baltmaize, lielā katlā vārīta zupa, dziedātas labākās 80.-90.gadu krievu dziesmas. Ar saviem priekšnesumiem iepriecināja Briežuciema jauniešu kopa „Soldanī”, vidējās paaudzes deju kopa „Pāris” un Vectilžas pagasta dramatiskais kolektīvs.

Sestdien ciemiņi pabija Balvu peldbaseinā, Lāču dārzā, muzejā, bibliotēkā, Kultūras un atpūtas centrā. Bibliotēkā par godu ciemiņiem bija izliktas baltkrievu autoru grāmatas un karte, kurā atzīmētas Baltkrievijas bibliotēkas.

Turpinājumā viesi apmeklēja Bērnības svētkus Kubulu pagastā, par ko bija ļoti aizkustināti, jo kaut ko tādu redzēja pirmo reizi, un teicās šo ideju pārņemt arī savā pilsētā. Pēc tam ciemiņus pieņēma Kubulu pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Luksts un pastāstīja par pagastu.

Sestdienas pēcpusdiena paskrēja skatoties motociklu parādi un apmeklējot Motociklu vasaras pasākumu. Ciemiņi bija ļoti priecīgi par redzēto, bet mēs varam būt lepni, ka mums ir ko parādīt, ir ar ko lepoties un ka protam uzņemt ciemiņus.

Liels paldies par atbalstu Ruttai Silauniecei, Andrim Tūmiņam, Andrejam Bondaram, Aivaram Kindzulam, Normundam Dmitrijevam.


Написать комментарий