Zolitūdes traģēdija: sāk kriminālprocesu par darba drošības pārkāpumiem Maximā

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Pēc Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdziena saņemšanas Valsts policija Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas ietvaros uzsākusi vēl vienu kriminālprocesu - par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā SIA Maxima Latvija.

Kā informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava, VDI slēdziens ir vairāk nekā 2400 lappuses biezs.

Process sākts pēc Krimināllikuma 146. panta 1. un 2. daļām par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu. Policijā skaidro, ka tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt VDI slēdzienā minētos faktus par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma "Maxima Latvija" lielveikalā Priedaines ielā 20 un izvērtēt to, vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības.

Pildava atgādina, ka Zolitūdes traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.

Viņa arī norāda, ka apjomīgajā Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā šis ir otrs atsevišķi uzsāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu, un 17.februārī kriminālprocess par dokumentu viltošanu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 27.februārī jau pieņemts prokurora priekšraksts par sodu 1920 eiro apmērā. Persona piespriesto sodu jau ir samaksājusi.

Par pārkāpumiem, par kuriem sākts kriminālprocess par pārkāpumiem uzņēmumā "Maxima Latvija", draud sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai ar piespiedu darbs, vai ar naudas sods.


Написать комментарий