Latvijā sāk aģitēt Saeimas vēlēšanām

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijā sestdien sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Periods ilgst līdz 4.oktobrim. Šajā laikā politiskā partija vai to apvienība priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 422 997 eiro, ja partija vai to apvienība iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām visos vēlēšanu apgabalos.

Savukārt, ja partija vai to apvienība iesniegusi savus deputātu kandidātu sarakstus atsevišķos vēlēšanu apgabalos, tad priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas Rīgā nepārsniedz 126 220 eiro, Vidzemē - 112 089 eiro, Latgalē - 64 886 eiro; Kurzemē - 56 118 eiro, Zemgalē - 63 682 eiro.

Atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam aģitācijas veicējs nosūta KNAB paziņojumu par paredzamo priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu vai pasta pakalpojumu izmantošanu. Tāpat ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc labdarības pasākumu finansēšanas, sponsorēšanas, pabalstu un dāvinājumu veikšanas jānosūta paziņojums KNAB.


Написать комментарий