Džokovičs: Gulbis vienmēr bijis ļoti talantīgs

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vienmēr bijis ļoti talantīgs, lai gan viņam paticis izdzīvot dzīvi pilnībā, izteicies pasaules otrā rakete serbs Novāks Džokovičs.

Jau tika ziņots, ka Gulbis otrdien Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 pieveica čehu Tomāšu Berdihu un pusfinālā spēkosies tieši ar Džokoviču. Bērnībā abi sportisti kopā trenējās Nikija Piliča akadēmijā.

"Gulbim vienmēr paticis jokot, un mēs bijām labi draugi. Varēja redzēt, ka viņš vēlējās dzīvi izdzīvot pilnībā," Francijas atklātā čempionāta mājaslapā citēts Džokovičs. "Viņš vienmēr bijis ļoti talantīgs un respektēja trenerus un spēlētājus, kuri viņam patika. Pārējos viņš vienkārši iznīcināja spēlēs un treniņos."

"Jau tīņa gados Gulbis zināja, ka viņu gaida spoža nākotne, turklāt Ernests bija bezbailīgs. Brīžiem viņam patika strādāt, brīžiem - ne. Mums vienmēr ar Gulbi bijušas siltas attiecības," pauda viens no pasaulē labākajiem tenisistiem Džokovičs.

Par Gulbi vien nepilnu pusotru gadu vecākais Džokovičs savas karjeras laikā balvu fondos turnīros nopelnījis 61 miljonu dolāru, bet Gulbis nedaudz virs četriem miljoniem, ko gan pašlaik Francijas atklātā čempionāta laikā papildinājis vēl par pusmiljonu.

Iekļūšana "Grand Slam" turnīra labāko četriniekā latvietim devusi 720 ATP ranga punktus, kas nākamajā nedēļā pasaules rangā, visticamāk, ļaus pakāpties uz desmito vietu. Līdz šim tikai reizi Gulbis viena turnīra laikā bija ticis pie 360 punktiem, bet nākamais viņa labākais sasniegums ir 250 punkti nedēļā.

Otrs pusfināla pāris noskaidrosies trešdien, kad ceturtdaļfināla dueļos tiksies pagājušā gada finālisti Rafaels Nadals un Davids Ferrers, kuri abi ir no Spānijas, kā arī brits Endijs Marejs un francūzis Gaels Monfiss.


Написать комментарий