Daugavpils novadā ir daudz ezeru, bet oficiālu peldvietu un datu par ūdens kvalitāti nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 15.maijā Latvijā sākās peldsezona, kas noslēgsies 15.septembrī.

Veselības inspekcija, kā ierasts, publicēs informāciju par ūdens kvalitāti 53 Latvijas peldvietās, trīs no tām atrodas Daugavpilī – tās ir divas Lielo Stropu ezera peldvietas (centrālā peldvieta un „Stropu vilnis”) un Šūņu ezera peldvieta (Jaunajā Forštadtē).

Neskatoties uz to, ka Daugavpils novadā ir daudz ezeru, šāda veida monitorings tajā netiek veikts, 2.jūnijā notikušajā preses konferencē paziņoja Daugavpils novada domes vadība.

Pēc novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, novadā nav oficiālu publisku peldvietu.

„Novadā ir peldēšanai domātas un attiecīgi aprīkotas vietas, bet peldvietu nav. Dažādos pagastos tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, tiek uzstādītas ģērbtuves, uzturēta pienācīga kārtība.

Pirms diviem gadiem mēs apkopojām informāciju par visiem Daugavpils novada ezeriem. To ir ļoti daudz, tāpēc runa ir par ezeriem, kuri tika labiekārtoti pēdējā laikā realizēto projektu ietvaros, - Briģenes ezeru, Meduma ezeru, Silenes, Laucesas, Višķu pagastu ezeriem.

Aktuālo informāciju par ūdens kvalitāti šajos ezeros mēs neapkopojām, taču, ja tas būs nepieciešams, varam to izdarīt”, paziņoja V.Kezika.


Написать комментарий