Balvos norisinājies bērnu tautu deju festivāls «Latvju bērni danci veda»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

31.maijā Balvos notika bērnu tautu deju festivāls „Latviju bērni danci veda”, vēsta Balvu novada portāls.

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs jau deviņpadsmito reizi rīkoja šo festivālu, kurš no nelieliem koncertiem Rīgā izaudzis par vērienīgu pasākumu Latvijas novados, kurā pulcējušies vairāki tūkstoši dejojošu bērnu.

Balvos dejotāji sabrauca no 13 Latvijas novadiem un divām pilsētām. Pasākumā kopumā piedalījās 1998 dalībnieki, tai skaitā 87 kolektīvi un 63 to vadītāji no 62 izglītības un kultūras iestādēm.

Jau no rīta Balvu pilsētas skvērā mazie balvenieši un pilsētas viesi varēja darboties radošajās darbnīcās, kur varēja zīmēt, krāsot, lipināt mālus un veidot ziedu gleznas.

Festivāls tika atklāts laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra ar pasākumu "Saule danci ritināja pašā Balvu vidiņā". Tālāk turpinājās ar izbraukuma koncertiem Kubulos, kur dejoja Gulbenes un Babītes novadu bērnu tautas deju kolektīvi, Bērzkalnē, kur uzstājās Rēzeknes un Valmieras pilsētu bērnu tautas deju kolektīvi un Balvu pansionātā, kur pansionāta iemītniekus priecēja Baldones un Mālpils novadu bērnu tautas deju kolektīvi.

Pirms lielkoncerta festivāla dalībnieki devās krāšņā svētku gājienā, kas noslēdzās Balvu pilsētas estrādē, kur skatītājus un viesus priecēja lielkoncerts "Balvu Vilciņš dejot sauc!"

Pasākumu organizēja Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs, Balvu novada pašvaldība un Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde.


Написать комментарий