P.Dzalbe: Izrādījās, ka Daugavpils slimnīca ir lieliska tikai uz papīra

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš darbojas šā gada aprīlī izveidotajā pašvaldības Veselības aprūpes plānošanas komisijā, paziņoja, ka Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS) esot lieliska tikai uz papīra.

Vicemērs paziņoja, ka komisija darbojas saskaņā ar plānu, rīko sēdes, kurās piedalās arī Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldību – DRS līdzdibinātāju – pārstāvji.

Aktuālākais jautājums joprojām esot medicīnisko pakalpojumu pieejamības uzlabošana, jo no pilsētniekiem tiek saņemts daudz sūdzību, atzīmēja vicemērs.

Pēteris Dzalbe paziņoja, ka otrais svarīgais jautājums esot saistīts ar neregulāru valsts papildfinansējuma iedalīšanu pakalpojumiem, kuras sniedz iestāde. Valsts finansējums tiek iedalīts, ņemot vērā pērnā gada informāciju, taču dažās jomās valsts finansējums šīs informācijas dēļ tiek samazināts, kas, pēc vicemēra domām, liecina par sliktu slimnīcas administrācijas darbu.

Atgādināsim, ka lēmumu par minētās komisijas izveidi triju cilvēku sastāvā – tajā darbojas deputāti Vladimirs Borisjonoks, Reinis Joksts un Pēteris Dzalbe – Daugavpils pilsētas dome pieņēma 11.aprīlī. Zīmīgi, ka Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldību pārstāvji komisijā nedarbojas.


Написать комментарий