VK izdarīs secinājumus par Daugavpils pilsētas SLP nepieciešamo izmaiņu lietderīgumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.maijā Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē tapa zināms, ka Valsts kontrolei (VK) tuvākajā laikā jāizdara secinājumi par Daugavpils pilsētas Sociālo lietu pārvaldes (SLP) sniegtās palīdzības lietderīgumu.

Apspriežot jautājumu par SLP budžeta izpildi, vicemērs Pēteris Dzalbe jautāja SLP vadītājai Benitai Siliņai, kā viņa vērtē faktu, ka 5 mēnešu laikā nav notikušas Sociālo jautājumu komitejas un Materiālo pabalstu piešķiršanas komisijas sēdes, un lēmumus par sociālās palīdzības sniegšanu pieņem SLP darbinieki. Vicemērs interesējās, vai, pēc SLP vadītājas domām, nevajadzētu atgriezties pie iepriekšējās sistēmas, kuras ietvaros pastāvēja neitrāla institūcija, kura izvērtēja pabalstu piešķiršanas nepieciešamību.

B.Siliņa, atbildot uz jautājumu, norādīja, ka VK patlaban pārbauda 114 pašvaldības, pētot Labklājības ministrijas, kura administrē sociālo pakalpojumu sniegšanu, darbu.

B.Siliņa pastāstīja, ka SLP apmeklēja 8 VK pārstāvji, kuri pētīja klientu lietas un datu bāzi, kurai VK no 30.jūnija būs pilna piekļuve. Pārbaudes veicēji pieprasīja papildu dokumentāciju un drīz izdarīs secinājumus par SLP sniegtiem pakalpojumiem.

Iestādes vadītāja paskaidroja, ka VK pārbauda ne tikai valsts pabalstu piešķiršanu, bet arī pašvaldības iedalīto līdzekļu izmantošanas lietderīgumu.

Pēc B.Siliņas vārdiem, pārbaudes veicēji norādīja, ka saistošajos noteikumos Nr.4 – „Atbalsts mazaizsargātajām personām” – paredzēta iespēja iedalīt veselības pabalstu, bet līdzīga iespēja iekļauta arī citos noteikumos. 

Tāpat VK, visdrīzāk, griezīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, jo pārbaudes veicēji interesējās, vai visi saistošie noteikumi tiek saskaņoti ar ministriju, paziņoja B.Siliņa.


Написать комментарий