Zinātnieki: Iespējams, Bermudu trīsstūra noslēpuma atminējums atrodas kosmosā

foto: text-image.ru
foto: text-image.ru

Zinātnieki pieņēmuši lēmumu atklāt Bermudu trīsstūra noslēpumu, tiesa šoreiz kosmosā.

Ir zināms, ka zona, kurā atrodas Bermudu trīsstūris, ir Dienvidatlantijas magnētiskā anomālija, kura ir bīstama kuģiem un lidmašīnām, tai skaitā arī astronautiem, informē portāls The Daily Mail.

Astronauti bieži sūdzas, ka, lidojot virs Dienvidatlantijas anomālās zonas, bieži ir novērojamas datorsistēmu kļūmes, tai skaitā tiek fiksēta pavadoņu iziešana no ierindas.

Boloņas Nacionālā astrofizikas institūta zinātnieki apgalvo, ka šajā teritorijā magnētiskais lauks atrodas jūras līmenī, un tas ir salīdzināms ar magnētisko lauku apmēram 1000 km augstumā citos Zemes punktos. Tādējādi lādētās daļiņas atrodas vistuvāk anomālijas virsmai, informē portāls KM.RU.

Nākamā svarīgā informācija, kura attiecas uz anomāliju, ir radiācijas līmenis. Zinātnieki sniedz datu analīzi, kurus ir savācis rentgena monitoringa pavadonis BeppoSAX. Tie liecina par to, ka radiācijas līmenis apakšējā magnētiskās anomālijas slānī ir būtiski zemāks nekā augšējos slāņos. Patlaban ir noteikts anomālijas virziens – tie ir Rietumi, ir zināms arī tās kustības temps, kurš ir lēns, – ziņo eurosmi.ru.

Zinātnieki atzīmē, ka paaugstināts radiācijas līmenis ir ļoti bīstams kosmiskajiem aparātiem. Šādu piemēru ir ļoti daudz. Piemēram, kad Hubble teleskops lido virs anomālijas, pastāvīgi izslēdzas jūtīgās iekārtas, kuras var iziet no ierindas radiācijas dēļ, bet Starptautiskajā kosmiskajā stacijā zinātnieki ir uzstādījuši speciālas iekārtas, jo iepriekšējās izgāja no ierindas.

Zināms, ka zinātnieki ir sākuši tik nepieciešamā kosmiskā teleskopa ar zemu orbītu izstrādi. Tas ir nepieciešams tādēļ, lai rūpīgāk izpētītu anomāliju, informē daudzi masu mēdiji.


Написать комментарий