S.Mihailovs: Līdz gada beigām autobusu vadītāju darba algas, visdrīzāk, nemainīsies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

AS „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Mihailovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pilsētas autobusu vadītāji ir griezušies pie uzņēmuma vadības, jo baidās, ka viņu darba algas varētu tikt samazinātas.

Sergejs Mihailovs paskaidroja, ka pēc pilsētas autobusu pārvadājumu nonākšanas Tramvaju uzņēmuma pārziņā un AS „Daugavpils satiksme” izveides sāka izstrādāt vienotu darbinieku atalgojuma sistēmu. Šobrīd tramvaju vadītāju un autobusu vadītāju atalgojuma sistēma ir atšķirīga, taču būtu loģiskāk, ja tā būtu vienāda, paskaidroja AS „Daugavpils satiksme” valdes loceklis.

„Pašreizējā autobusu vadītāju atalgojuma sistēma netika mainīta 25 gadus. Reorganizācijas process turpinās, un darbinieku bažas ir saprotamas. Viņi uzskata, ka krīze ir beigusies (tā apgalvo ierēdņi), un darba algas jāpalielina. Šobrīd autobusu vadītāju darba alga tiek aprēķināta saskaņā ar pašreizējo sistēmu, kura līdz gada beigām, visdrīzāk, nemainīsies. Šim jautājumam pievērsīsies darba grupa, kura meklēs rezerves darba algu fondā. Iespējams, nākamgad sāksim izmantot jaunu sistēmu. Autobusu vadītāji aktualizēja šo problēmu un pirmie paziņoja par savām bažām”, pastāstīja Sergejs Mihailovs.


Написать комментарий