Kā pareizi mazgāt matus?

foto: vk.com
foto: vk.com

Miljoni sieviešu nesaudzīgi bojā matus ar nepareizi izvēlētu šampūnu un slapjo matu „izspiešanu”. Kā pareizi mazgāt matus?

Lai mazgāšanas procedūra būtu atveseļojoša, pareizi jāizvēlas kopšanas līdzekļi un jāievēro dažus mazgāšanas noteikumus.

Izvēloties šampūnu, orientējieties pēc matu tipa. Pat, ja draudzenes liela to vai citu līdzekli, pirms tā lietošanas pārliecinieties, ka tas derēs jūsu matiem. Šampūns, kurš ir paredzēts taukainiem matiem, „nogalinās” jau tā sausos matus – vēsta raut.ru.

Svarīgi arī pareizi lietot šampūnu. Tam ir augsta mazgājošo vielu koncentrācija, tādēļ to nedrīkst liet tieši uz galvas. Nepieciešamais šampūna daudzums jāizspiež uz rokām, tas nedaudz jāsaputo, samaisot ar ūdeni, un tikai pēc tam jāuzliek matiem.

Bet, kā pareizi mazgāt matus, ar karstu vai aukstu ūdeni? Matus nevajadzētu mazgāt ar karstu ūdeni. Optimālā ūdens temperatūra ir 36–37 grādi, jo augstāka ūdens temperatūra veicina intensīvāku ādas tauku izstrādi. Pēc mazgāšanas matus var noskalot ar vēsāku ūdeni. Šāda procedūra, pirmkārt, aizvērs poras, bet, otrkārt, būs norūdīšanas procedūra.

Kondicionieris, protams, veicina matu spīdumu un apjomu, bet tikai tai gadījumā, ja jūs esat to pilnīgi noskalojusi. Taukainu matu īpašniecēm nav ieteicams kondicionieri uzklāt matu saknēm.

Vispārējie noteikumi

Kā pareizi mazgāt matus: katru dienu vai daudz retāk? Mati jāmazgā tik bieži, cik to pieprasa matu tips:

  • sausus matus – vienreiz nedēļā;
  • normālus – divas reizes;
  • taukainus var mazgāt biežāk.

Ūdensvada ūdens matiem ir pārāk ciets. Speciālisti iesaka mazgāt matus tikai ar vārītu ūdeni. Tomēr šādā gadījumā ūdens sagatavošana ir ilga un nepatīkama. Ūdensvada ūdeni var mīkstināt ar sodas vai glicerīna palīdzību. Vieno no šīm vielām pievieno ūdenim pa 1 tējkarotei uz litru ūdens.

Neizspiediet matus. Vispār slapji mati ir ļoti vārīgi: tie viegli lūzt un izkrīt. Tādēļ pēc mazgāšanas nesteidzieties ieslēgt fēnu, ļaujiet matiem apžūt vismaz 15 minūtes. Netriniet matus ar dvieli, bet tikai viegli nosusiniet. Tāpat neķemmējiet slapjus matus.

Mūsu vecmāmiņas uzskatīja, ka matus labāk un pareizāk mazgāt vakarā. Kādēļ? Pierādīts, ka mati pēc mazgāšanas kādu laiku uzsūc no atmosfēras netīrumus un putekļus. Saprotams, ka dienas laikā jūs aktīvāk pakļaujat savus matus negatīvai vides ietekmei. Tieši tādēļ nav ieteicams pēc matu mazgāšanas nodarboties ar mājas tīrīšanu.


Написать комментарий