Eiropā var aizliegt smaržas Chanel № 5

foto: afternight.tv
foto: afternight.tv

Eiropas Komisija (EK) sākusi izskatīt divpadsmit sastāvdaļu aizliegumu, ko izmanto "Chanel № 5" un citu slavenu smaržu zīmolu ražošanā.

Alerģisko īpašību dēļ cilvēkiem potenciāli bīstamās vielas var aizliegt 2014.gada augustā, kas apdraudētu vairāku slavenu aromātu pastāvēšanu, raksta ārvalstu mediji.

Saskaņā ar EK statistikas datiem, vielas, ko var aizliegt, izraisa alerģiju no viena līdz trīs procentiem Eiropas iedzīvotāju. Alerģiskās sastāvdaļas smaržās var izraisīt ādas kairinājumu un pietūkumus.

Jauninājums var skart gan lielos zīmolus, piemēram, "Chanel", "Hermes","Dior" un "Guerlain", gan arī nelielos smaržu brendus.

Galvenokārt jaunais likums var apdraudēt "Chanel" zīmola smarža "№5" pastāvēšanu. Kā arī "Shalimar" no "Guerlain" un "Miss Dior" no "Christian Dior".

Likumprojekts ir izraisījis pretrunīgu reakciju smaržu un kosmētikas rūpniecības pārstāvju vidū. "Chanel" ziņoja, ka raizējas par radušos situāciju, bet skatās uz to optimistiski, iespēja meklēt sastāvdaļu aizvietotāju tiek pieņemta kā "izaicinājums" uzņēmuma labākajiem "deguniem", tas ir, parfimēriem.

Savukārt zīmola "Editions de Parfums Frederic Malle" vadītājs Frederiks Malle kritizēja likumprojektu, norādot uz tā absurdumu. Eksperts paskaidroja, ka viņš var mainīt formulu, bet tas aizņems vairāk nekā pusgadu.

"Lai aizsargātu niecīgu iedzīvotāju skaitu, viņi liek ciest pārējiem", teica Malle.


Написать комментарий