Izmantojot administratīvo resursu, Daugavpils mērs uzlabos reitingus uz jauno vecāku jūtu rēķina?

Kā ziņots, šogad 1.jūnijā – Bērnu tiesību aizsardzības dienā – Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa nerīkos tradicionālo bērniem un viņu vecākiem domāto pasākumu.

Formālais svētku pārcelšanas iemesls (svētki notiks nevis 1.jūnijā – brīvdienā, bet 3.jūnijā – darba dienā) ir saistīts ar finansiālo nianšu risināšanu.

Izrādījās, ka nianšu risināšana ir saistīta ar Daugavpils pilsētas domes deputātu lēmumu, ar kuru jābūt apstiprinātai tāmei, kurā paredzēti līdzekļi simbolisko dāvanu iegādei. Dāvanas ir domātas aizvadītajā gadā dzimušo bērnu vecākiem, un Dzimtsarakstu nodaļa plāno tās iegādāties par iestādes nopelnīto naudu. Minēto lēmumu pirms nedēļas atbalstīja Finanšu komitejas locekļi, bet 29.maijā Domes deputāti pieņēma gala lēmumu.

Taču, neskatoties uz to, ka formalitātes ir nokārtotas, Dzimtsarakstu nodaļa 1.jūnijā tomēr nerīkos Bērnības svētkus. Izrādījās, ka šajā dienā pasākumu ģimenēm ar bērniem organizē Daugavpils mēra vadītā Latgales partija, par ko paziņoja Domei tuvi plašsaziņas līdzekļi. Un šoreiz pilsētas mērs piedāvās viņam neraksturīgi kreatīvu aktivitāti – bērni tiks aicināti ar krāsainiem krītiņiem apzīmēt Rīgas ielu. 

Protams, šāda veida svētki var iepriecināt ar politiku nesaistītos bērnu vecākus, tomēr, izanalizējot dažus faktus, rodas ne visai priecīgi secinājumi.


Написать комментарий