Sabrukušajā Zolitūdes lielveikalā nodzēš ugunsgrēku

foto: Mix Media Group/ Natasha She
foto: Mix Media Group/ Natasha She

Sabrukušajā Zolitūdes lielveikalā otrdien noslēdzies otrais izmeklēšanas eksperiments, kura laikā tika dedzinātas nesabrukušās jumta konstrukcijas.

Kā pastāstīja portāla Mixnews.lv korespondents, konstrukcijas sāka dedzināt apmēram pl.13:05 - pieci ugunsdzēsēji uz jumta konstrukcijām uzlēja degmaisījumu. Uguns salīdzinoši ātri izplatījās uz speciāli eksperimentam attīrīta jumta laukuma.

"Bija ļoti daudz dūmu. Melni dūmu mutuļi pacēlās augstāk par deviņstāvu mājām. Mēs atradāmies uz deviņstāvu mājas jumta un pat mums bija grūti elpot. Bet blakus atrodas bērnudārzs un bērnus pat neieveda iekštelpās un viņi turpināja pastaigāties," pastāstīja Mixnews.lv korespondents.

Ugunsgrēks ilga apmēram 20 minūtes un pēc tam tika nodzēsts.

Kā pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, eksperiments vēl nav beidzies. Otrdien dedzinās vēl vienu jumta apgabalu.

Eksperimentu uzraudzīja vairākas ugunsdzēsēju vienības un eksperti. Kontrolētās dedzināšanas eksperiments nepieciešams, lai izpētītu, kā uguns varēja ietekmēt jumta stiprību, jo aptuveni divus gadus pirms traģēdijas uz lielveikala jumta bija izcēlies ugunsgrēks.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka 17.aprīlī pirmā izmeklēšanas eksperimenta rezultātā sagruvušā lielveikala jumta konstrukcijas neizturēja ūdens svara spiedienu un tā ietekmē pārlūza.

Jumts sabruka tā, kā eksperti to bija plānojuši. Līdz ar to eksperimenta mērķis tika sasniegts un izdevās iegūt visus nepieciešamos datus. Pašlaik eksperti tos apstrādā, vēlāk izanalizēs un uz iegūtajiem rezultātiem varēs balstīt savu slēdzienu.


Написать комментарий