„Ghetto Games Jēkabpils jauniešu dienā” ielu basketbola turnīra uzvarētāji izcīna iespēju startēt Polijas “Streetbasketmania”

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Sestdien, 24.maijā Jēkabpils jauniešu dome sadarbībā ar Latvijā lielāko ielu kultūras un sporta kustību „Ghetto  Games“ jau ceturto gadu organizēja Jēkabpils Jauniešu dienu, kas 13 sporta veidos pulcēja vairāk kā 3000 dalībnieku un apmeklētāju no dažādām Latvijas pilsētām un ciemiem - Jēkabpils apkaimes, Rēzeknes, Daugavpils, Rīgas, Liepājas, Kuldīgas un  citām Latvijas pilsētām, ziņo Jēkabpils novada portāls.

Šajā dienā skatītājiem un spēlētājiem bija iespēja iepazīties un vērot 13 sporta veidus. Sākot ar tradīcijām un dalībniekiem bagātāko ielu basketbolu, kā arī  ielu futbolu, ielu florbolu, handbolu, volejbolu, ielu vingrošanu, armvrestlingu, skeitparka sporta veidus - tādus kā, BMX Freestyle un skrituļslidošanu un beidzot ar galda spēlēm - galda hokeju, novusu un ping pongu jeb galda tenisu.

 „Jēkabpils jauniešu diena ir gada grandiozākais pasākums pilsētas un reģiona jauniešiem, kas pulcē tūkstošiem interesentu! Es lepojos ar Jēkabpils Jauniešu domes kolektīvu – mūs vieno ļoti laba sadarbība un uzteicama ir viņu spēja ar katru gadu pasākuma kvalitātes „latiņu” pacelt vēl augstāku. Jēkabpils jauniešu diena no līdzīgiem pasākumiem citās pilsētās atšķiras ar spēju piesaistīt nozīmīgus partnerus – tādus kā “Ghetto Games”, kā arī ar  uzsvaru tieši uz sporta aktivitātēm!” atzīst Jēkabpils pilsētas pašvaldības Jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Skļarska.

Īpaši spraigas un sīvas sacensības izvērtās tieši starp “Ghetto Basket” dalībniekiem, jo šeit vecākās grupas pirmā vieta cīnījās par ceļazīmi uz Polijas pilsētā Lodžā notiekošo ielu basketbola turnīru “Streetbasketmania”, kas norisināsies  šī gada 31.maija līdz 1. jūnijam. Šo iespēju sīvā cīņā izcīnīja komanda no Jēkabpils „Zem Elli”, kuras sastāvu veidoja BK „Jēkabpils” basketbolisti - Edgars Leja, Artis Arnītis, Cammeron Rundels un Mātīss Čaupjonoks.

Jau 21. jūnijā savu darbību uzsāks „Ghetto Alianse Jēkabpilī”, kur Jēkabpils Jauniešu dome pēc “Ghetto Games” labākajām tradīcijām organizēs sacensības ielu basketbolā, ielu futbolā, volejbolā un florbolā katru otro nedēļu.

"Ghetto Games" 6. sezonā kopumā notiks 160 pasākumi visā Latvijā. Visas vasaras garumā tiks rīkoti lielāki un mazāki „Ghetto Games” izbraukuma turnīri tādās Latvijas pilsētās kā Mārupe, Krāslava, Salaspils, Brocēni, Valka, Cēsis, Alūksne, Jūrmala un citviet. Bet „Ghetto Games” vasaras kulminācija būs Ghetto Games Festivāls Ventspilī, Sprite Slam Dunk konkurss Rīgā, Grīziņkalnā, un grandiozais sezonas noslēguma pasākums 11. novembra krastmalā.


Написать комментарий