Judins: Daži politiķi pirms EP vēlēšanām atklāti melo vēlētājiem

foto: db.lv
foto: db.lv

Tuvojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, daži politiķi spekulē un atlāti melo saviem vēlētājiem, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja "Vienotības" deputāts Andrejs Judins.

Viņš uzsvēra, ka daudzus solījumus politiķi, būdami EP deputāti, vienkārši nevar izpildīt.

"Šoreiz, kā arī iepriekšējās vēlēšanās daudzi deputāti runā par lietām, kuras ar Eiropas Parlamentu nav saistītas, un tas ir ļoti nožēlojami. Deputāts sola, ka būs lielākas algas, būs nauda kultūrai, medicīnai. Tā ir spekulācija, jo cilvēkiem tiek stāstīts, ka tiks darīts tas, ko deputāts, strādājot Eiropas parlamentā, nevar izdarīt, bet cilvēki tam tic. Un vairākiem cilvēkiem tie solījumi ir tuvāki sirdij, jo tie ir vairāk saprotami, nekā stāsti par procesiem, kas notiek Eiropā," sacīja Judins.

Deputāts arī pavēstīja, ka dažās valstīs cilvēkiem ir pienākums balsot EP vēlēšanās.

"Tas ir pilsoņa pienākums – tu vari balsot, kā tu gribi, bet tavs pienākums ir piedalīties. Un pat ir paredzēti sodi par izvairīšanos no tāda pienākuma pildīšanas. Bet es nedomāju, ka arī Latvijā būtu jārīkojās šādā veidā. Problēma ir cilvēku apātija, jo daudziem šķiet, ka [piedalīties EP vēlēšanās] nav nekādas jēgas," uzsvēra Judins.

Atgādinām, ka līdz piektdienai, 23.maijam, dažas stundas dienā visos vēlēšanu iecirkņos notiks iepriekšējā balsošana EP vēlēšanās.

Iespēju nobalsot iepriekš var izmantot jebkurš vēlētājs, un, lai balsotu iepriekš, attaisnojošs iemesls nav jāmin. Tomēr, tāpat kā vēlēšanu dienā, arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot drīkst tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts.

Vēlēšanu iecirkņi strādā ceturtdien, 22.maijā, - no pl.9:00 līdz pl.12:00, savukārt 23.maijā - no pl.10:00 līdz pl.16:00. Noskaidrot vēlēšanu iecirkni, kurā jābalso, var paziņojumos, kuri vēlētājiem tika izsūtīti pa pastu šā gada martā, vai arī tiešsaistē, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā "www.pmlp.gov.lv".

Tāpat to var uzzināt CVK mājaslapā "www.cvk.lv" vai zvanot pa CVK uzziņu tālruni 67049999. Tālrunis strādā katru dienu, arī brīvdienās, no pl.8:00 līdz pl.20:00, bet 23. un 24.maijā - no pl.7:00 līdz pl.00:00.


Написать комментарий