Rīga cīnīsies par tiesībām rīkot pasaules hokeja čempionātu

foto: Delfi
foto: Delfi

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) ceturtdien dosies uz Baltkrieviju, Minsku, lai pārstāvētu Rīgu cīņā par tiesībām rīkot pasaules hokeja čempionātu 2018.gadā, ziņo LETA.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā no 22.maija līdz 24.maijam notiks Starptautiskās Hokeja federācijas kongress, kura laikā tiks lemts par 2018.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotājvalsti. Uz šī nozīmīgā sporta pasākuma rīkošanu ir pieteikusies arī Latvija.

Rīgas kā rīkotājpilsētas kandidatūru klātienē prezentēs un atbalstīs Rīgas vicemērs Ameriks.

"Ja mums izdosies iegūt tiesības rīkot pasaules hokeja čempionātu, tad tā būs lieliska dāvana valstij, pilsētai un faniem Latvijas simtgades svinībās. Rīga ir gatava čempionātu organizēt visaugstākajā līmenī, 2006.gada čempionāta pieredze to apliecina," uzsver Rīgas vicemērs.

Latvijas konkurente par tiesībām rīkot pasaules hokeja čempionātu 2018.gadā ir Dānija. Rīga savu kandidatūru prezentēs 22.maijā, bet rezultātu paziņošana paredzēta 23.maijā.

Pērn oktobrī Ministru kabinets atbalstījis Latvijas Hokeja federācijas vēlmi 2018.gadā Latvijā rīkot pasaules hokeja čempionātu un deleģēja toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) nosūtīt atbalsta vēstuli Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF). Pie premjera ar lūgumu sagatavot garantijas vēstuli bija vērsusies Latvijas Hokeja federācija, norādot, ka Latvijā hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Federācija par labu čempionāta rīkošanai Latvijā 2018.gadā minēja faktu, ka šajā gadā valsts svinēs 100 gadu jubileju.

Latvija kandidēja uz čempionāta rīkošanu 2017.gadā, kad bija paredzēts, ka čempionāts notiks Latvijā un Dānijā, taču šī kandidatūra balsojumā zaudēja Vācijas un Francijas apvienotajai kandidatūrai.

IIHF prezidents Renē Fāzels pērn decembrī paudis viedokli, ka Latvijai ir labas izredzes iegūt tiesības organizēt 2018.gada pasaules čempionātu. "Atceros, kad 2006.gadā čempionātu uzņēma Latvija, līdzjutēji bija fantastiski," intervijā izdevumam "Sporta Avīze" izteicies Fāzels. "Latvija ir maza valsts, bet ar lielu hokeja sirdi. Doties uz Latviju ir kas īpašs."

"No otras puses, Dānija nekad nav rīkojusi pasaules čempionātu, tāpēc iegulda daudz pūļu, lai tiktu izvēlēta. Tomēr nevis es, bet gan kongresa dalībnieki nākamgad lems par to, kurai valstij uzticēt čempionātu," stāstīja IIHF prezidents. "Abām pretendentēm ir spēcīgi pieteikumi, tāpēc cīņa solās būt sīva. Zinu, ka [Latvijas hokeja federācijas prezidentam] Kirovam Lipmanam ir daudz draugu federācijā, arī viņš cenšas, lai Latvija iegūtu čempionātu."

Lipmans iepriekš par iespējām Latvijai iegūt tiesības uz čempionāta rīkošanu izteicies pesimistiski.

Latvijā līdz šim noticis viens pasaules čempionāts hokejā, kad spēcīgākās pasaules vienības Rīgā vienkopus pulcējās 2006.gadā.


Написать комментарий