Negaisa laikā bez elektrības paliek vairāk nekā 21 000 mājsaimniecību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdienas vakarā un naktī negaisa dēļ bez elektrības palikušas vairāk nekā 21 000 mājsaimniecību, ziņo LETA.

Kā informēja AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene, operatīvie dienesti novērsuši lielāko daļu vakar reģistrēto elektrotīkla bojājumu.

Elektroapgāde šorīt vēl traucēta aptuveni 4000 mājsaimniecību. Līdz šim rītam ir ievērojami samazināts bojājumu skaits, atjaunojot elektroapgādi aptuveni 21 000 mājsaimniecību.

Visvairāk bojājumu vakar bija Latvijas Austrumu daļā - Balvu, Rēzeknes, Krāslavas, Daugavpils novadā. Aptuveni 10 000 bez elektroenerģijas piegādes bija Ludzas un Krāslavas novadā, jo spēcīgā pērkona negaisa dēļ, bez sprieguma bija Ludzas apakšstacija un divas maģistrālās līnijas. Elektroenerģijas piegādes traucējumi bija vērojami arī Vidzemē - Valmieras un Rūjienas apkaimē un valsts Dienvidu daļā - Bauskas novadā. Bojājumu novēršanai AS "Sadales tīkls" piesaistīja 69 elektromontieru brigādes.

Trešdienas rītā visvairāk elektrotīkla bojājumu ir Balvu novadā, kur bez elektrības ir 600 mājsaimniecības , Daugavpils novadā - 500, Dagdas novadā - 450. Elektroapgāde traucēta arī Rēzeknes, Rugāju, Riebiņu, Burtnieku, Beverīnas, Valmieras, Krāslavas un Jelgavas novados.


Написать комментарий