Lemberga paziņojumu izraisītās nesaskaņas koalīcijā ir novērstas, uzskata Straujuma

foto: Delfi
foto: Delfi

Ņemot vērā pirmdien, 19. maijā izplatīto ZZS valdes paziņojumu, kurā partijas "Latvijai un Ventspilij" līderis Aivars Lembergs līdz ar citiem ZZS ietilpstošo partiju līderiem pauž atbalstu Latvijas dalībai NATO, Lemberga provokatīvo izteicienu izraisītās nesaskaņas valdošajā koalīcijā ir "izsmeltas".

To trešdienas, 21. maija rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Atbildot uz jautājumu par to, kādēļ Lemberga izteicieni ir tik svarīgi, ka to dēļ pagājušajā nedēļā pat tika sasaukta valdošās koalīcijas ārkārtas sanāksme, Straujuma teica, ka nav svarīgi, vai izteiciena autors ir Lembergs vai kāds cits. Svarīgi esot tas, ka Lemberga izteicieni, ka NATO dalībvalstu kareivji, kas Latvijā ieradās, lai piedalītos starptautiskajās mācībās, uzvedoties kā okupanti, tikuši uztverti kā vērsti pret Latvijas dalību NATO.

"Koalīcijā ir jābūt skaidram, ka koalīcijas partijas atbalsta Latvijas dalību NATO un NATO karavīru klātbūtni Latvijā," uzsver valdības vadītāja, atzīmējot, ka tas gan nenozīmē, ka ir aizliegts kritiski izteikties par gadījumiem, kad NATO karavīri uzvedušies nepiedienīgi


Написать комментарий