Pēdējais skolas zvans Līvānu 2.vidusskolā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

16.maijā pēdējais skolas zvans izskanēja Līvānu 2.vidusskolas 9. un 12.klases skolēniem. Uz to pulcējās skolēnu vecāki, skolotāji un tehniskie darbinieki, ziņo Līvānu novada portāls.

Pasākumu 9.klasei organizēja 10.klases skolēni, bet 12.klasei – 11.klases skolēni kopā ar audzinātājām Guntu Pauniņu un Tatjanu Bogdanovu un skolotāju Žannu Lukašenkovu.

Valsts pārbaudījumus šajā mācību gadā kārtos astoņpadsmit 9.klases skolēni un divpadsmit 12.klases skolēni. Viņus uzrunāja skolas direktore un krievu valodas skolotāja Klavdija Daukšte un  direktores vietniece mācību jomā un latviešu valodas skolotāja Ludmila Vucina. Tā nebija tikai oficiāla uzruna, jo šie skolēni ir arī viņu audzēkņi.

Uzruna bija kā stunda, kurā tika atkārtotas tādas svarīgas lietas kā mīlestība uz Dzimteni un māti. Tas bija atgādinājums, cik svarīgi ir būt stipram, lai uzvarētu. Ja devītklasnieki vēl var turpināt mācības šajā skolā, tad skolas absolventiem būs vajadzīga drosme būt pieaugušiem un uzņemties atbildību par sava turpmākā dzīves ceļa izvēli.

Iespēju patiešām ir daudz. Var uzreiz meklēt darbu, bet var arī turpināt mācības. Ar mācību piedāvājumiem skolēni ir iepazinušies gan karjeras dienās, gan izstādē „Skola 2014”, bet koledžas un augstskolas regulāri aicina uz atvērto durvju dienām. To durvis ir atvērtas un tomēr vajag daudz spēka, lai ieietu pa vaļējām durvīm, tur izturētu līdz diploma saņemšanai un atgrieztos mājās.

Pasākuma laikā radās pārliecība, ka skolēniem spēka pietiks, jo 9.klases skolēnu raksturīgākās īpašības un līdzšinējie sasniegumi tika atzīmēti vairākās nominācijās: izcilākais mācībās; pati pieklājīgākā, objektīvākā, talantīgākā, smaidīgākā; gaismas un pults ģēnijs; labākais fiziķis; klases rozīnīte, cerība un balsts; sports – tas ir aicinājums. Savai skolai viņi solīja rudenī turpināt mācības 10.klasē. Bet par pašu labāko, stiprāko un taisnīgāko skolotāju tika atzīta klases audzinātāja Žanna Fjodorova. 9.klases pirmā skolotāja ir Ludmila Purviņa.

Savukārt, 12.klases skolēni savu pēdējo mācību stundu šajā skolā veltīja skolotājiem. Ar katru no viņiem skolēni vēlējās vēl mirkli būt kopā. Ar tiem, kuri bija sapņojuši kļūt par stjuartiem, ģeologiem un  sekretāriem, bet kļuva par skolotājiem. Par skolotājiem, kuri savus sapņus nodod tālāk. Skolēnu misija ir pieņemt un īstenot šos sapņus, jo par labu skolotāju gudrāks un  talantīgāks ir viņa skolēns.

Skolas gaitās šī gada absolventus ievadīja viņu pirmā skolotāja Svetlana Možajeva, pamatskolā viņi bija kopā ar audzinātāju un matemātikas skolotāju Tatjanu Piskunovu, bet vidusskolā - ar latviešu valodas skolotāju Līgu Andersoni. Pasākuma vadītāji centās, lai  viss izdotos, lai šī diena būtu neaizmirstama un lai skolas zvans kļūst par simbolu, kas no tāliem ceļiem vienmēr sauc atpakaļ uz mājām.

 


Написать комментарий