Kreipāns par maču pret Krieviju: Mūsējie gatavi cīņai ar jebkuru pretinieku!

foto: belhockey.by
foto: belhockey.by

Sestdien, 17.maijā pl.12.45 sāksies viena no visvairāk gaidītajām Pasaules čempionāta spēlēm – Latvijas hokeja izlase pret Krievijas valstsvienību. 

Skaidrs, ka mēs šajā pārī neesam favorīti. Bet – mēs arī nebijām favorīti spēlēs pret Somiju un ASV un tomēr uzvarējām, vērtējot Latvijas izlases izredzes uz uzvaru, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja populārais sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.

Viņš uzsvēra, ka notikt var jebkas. Lai gan Krievija teorētiski ir spēcīgāka par Latvijas izlasi, tomēr ir vairāki apstākļi, kuru dēļ svaru kauss var nosvērties uz mūsējo pusi.

"Pirmkārt, Krievijai ceturtdien un piektdien bija brīvdienas. No vienas puses, spēlētāji būs labi atpūtušies, bet, no otras, komanda bija jau iegājusi spēļu ritmā, kas tagad ir izjaukts. Otrkārt, Krievijas izlasei vēl nebūs pievienojies Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Jevgeņijs Malkins," norādīja Kreipāns.

Žurnālists arī akcentēja, ka Latvija ir labā psiholoģiskajā formā, kas izpaudās, piemēram, spēlē pret Somiju.

"Prieks redzēt, ka Latvija vairs neņem galvā autoritātes, mūsējie ir psiholoģiski gatavi cīņai ar jebkuru pretinieku, tāpēc gaidāms ļoti spraigs mačs, un rezultāts, visdrīzāk, būs ļoti līdzīgs," piebilda Kreipāns.

Intrigu vēl jo lielāku padara arī tas, ka Krievijas izlasi vada bijušie Latvijas izlases hokejisti un vēlāk arī treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka čempionātu pagājušajā sestdienā Latvijas izlase iesāka ar ļoti pārliecinošu sniegumu, ar rezultātu 3:2 pieveicot Somiju.

Līdz ar to Latvija pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā mačā, kā arī pirmoreiz pasaules čempionāta cīņās uzveica Somiju, tomēr dienu vēlāk ar 2:3 tika piedzīvots ļoti sāpīgs zaudējums pret Vāciju.

Pēc tam otrdien Latvijas izlasei sekoja svarīga cīņa pret Kazahstānu, kurā izcīnītā smagā uzvara ar 5:4 ļāvusi komandai pamatoti cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Savukārt ceturtdien Latvijas izlase izcīnīja dramatisma pilnu uzvaru, ar 6:5 pārspējot ASV.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.


Написать комментарий