Tiesa apcietina skandalozo Aijo

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien nacionālboļševiku aktīvistam Benesam Aijo piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, portāls "Delfi" uzzināja Drošības policijā (DP).

Drošības līdzekli apcietinājumu Aijo lūdza piemērot Drošības policija (DP), kura skandalozo pilsoni aizturēja pirms divām dienām lidostā "Rīga". Aijo tika aizturēts trešdien, 14.maijā.

Piektdien, 16.maijā, kriminālprocesa ietvaros Aijo tika noteikts aizdomās turamā statuss par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu un aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību, portālu "Delfi" informēja DP.

Kriminālprocesa virzītājs piektdien arī lūdza tiesu Aijo piemērot kā drošības līdzekli apcietinājumu, jo ir pamatotas aizdomas, ka viņš varētu izvairīties no pirmstiesas kriminālprocesa.

DP iepriekš informēja, ka pret Aijo sākts kriminālprocess par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Aijo iepriekš izraidīts no Ukrainas, jo, neievērojot iepriekš uzlikto aizliegumu iebraukt šajā valstī trīs gadus, kopā ar vēl diviem aktīvistiem maija sākumā tomēr centās nelegāli iekļūt Ukrainā. Trešdien ar reisu no Ukrainas Aijo ieradās Rīgas lidostā.


Написать комментарий