Līvānos jau kārtējo gadu tika rīkots veloeksāmens

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Līvānos jau par tradīciju ir kļuvusi velosipēda vadītāja apliecības ieguves eksāmena rīkošana, lai vietējiem iedzīvotājiem ērtā un pieejamā veidā nodrošinātu iespēju nokārtot eksāmenu un saņemt apliecību., ziņo Līvānu novada portāls.

Arī šajā pavasarī, 8.maijā, dažāda vecuma velobraucēji ieradās nokārtot zināšanu pārbaudījumu. No pulksten 14:00 līdz 17:00 Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centra telpās pulcējās vietējie iedzīvotāji, notika dalībnieku reģistrācija eksāmenam, tika pārbaudītas zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un pieņemti iesniegumi velosipēda vadītāja apliecību nomaiņai vai to saņemšanai no  tiem, kam jau ir uz autovadītāja tiesības.

Eksāmenu pieņēma un zināšanu pārbaudi veica Ceļu Satiksmes drošības direkcijas Preiļu nodaļas pārstāvis Māris Ribiņickis. Kopā velosipēda apliecību vēlējās saņemt 153 iedzīvotāji, no kuriem eksāmenu kārtoja 146, savukārt 7 iesniedza iesniegumus par velosipēda vadītāja apliecības saņemšanu, balstoties uz to, ka viņiem jau ir autovadītāja tiesības.

Eksāmenu sekmīgi nokārtoja 85 dalībnieki, bet velosipēdista apliecības kopā ieguva 92 dalībnieki.

Pēc mēģinājuma iepriekšējā gadā 16 dalībnieki eksāmenu kārtoja atkārtoti, viņi velosipēdista apliecību varēs saņemt, samaksājot CSDD nodevu 1.08 EUR.

Pēc velosipēdistu apliecībām eksāmena kārtotāji aicināti ierasties no 19. maija Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā, Domes ielā 3, Līvānos, 204. kabinetā.

Jautājumu gadījumā zvanīt: 65307800 / 26390007 vai rakstīt info@liic.lv.


Написать комментарий