N. Mackevičs: BFC “Daugavpils” nav FC “Daugava”!

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau kopš 21. marta ir sākusies Latvijas futbola Virslīgas jaunā sezona. Šogad Daugavpili pārstāv 2 komandas – BFC „Daugavpils” un FC „Daugava”.

Par šīs sezonas īpatnībām un Virslīgas debitantes BFC „Daugavpils” panākumiem pastāstīs Nauris Mackevičs, kas ir pazīstams ne tikai kā šīs komandas izpilddirektors, bet arī Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes darbinieks un Sportacentrs.com korespondents.

Iepriekšējā Virslīgas sezona izcēlās ar skandāliem. Vai šīs sezonas sākums jau paspēja atgādināt iepriekšējo?

Jā, jau ir parādījušās aizdomas par dažām spēlēm, bet bez pierādījumiem, tās ir tikai aizdomas. Patiesībā šīs sezonas sākums ļoti atgādina iepriekšējos gadus. Bet kā pozitīva novitāte ir parādījušās 2 jaunas komandas, tajā skaitā arī mēs – BFC „Daugavpils”. Priecē FK „Liepāja” demonstrētais sniegums laukumā un kluba darbība ārpus laukuma. Cilvēki pieliek daudz pūļu, lai iepriekšējo gadu sistēma tiktu mainīta, komandas spēlē labu un interesantu futbolu, kas ir pozitīvais šajā sezonā. Daudzi klubi tieši attieksmē pret skatītājiem spēruši soli uz priekšu.

Kā tu novērtē BFC „Daugavpils” startu Virslīgā?

Neviens no mums neko daudz negaidīja. Praktiski visi eksperti prognozēja pēdējo vietu. Bet pirmās spēles parādīja, ka viss nemaz nav tik slikti. Mums ir daudz jaunu, perspektīvu puišu. Domaju, ja nebūtu problēmu ar savainojumiem un diskvalifikācijām, mums būtu vēl vairāk punktu. Manuprāt, mūsu komandai ir ļoti liels potenciāls. Vietas saglabāšana Virslīgā būtu pašsaprotama lieta, esmu par to drošs. Ja viss būs kārtībā, var pacīnīties arī par vietu sešiniekā.

Vai šī sezona jau ir paspējusi sagādāt tev kādus negaidītus pārsteigumus?

Kā nepatīkams pārsteigums bija mūsu pēdējās spēles. Piemēram, Daugavpils derbijā, kur mēs tiešam pašvaki spēlējām un zaudējām ar rezultātu 0:1, kā arī pēdējā spēle pret Ventspili – 0:3. No citiem klubiem mani negatīvi pārsteigusi Rīgas „Daugava”, kurai pagaidām ir tikai 1 punkts. Negaidīts un patīkams pārsteigums bijis FC „Daugava” sniegums. Var redzēt, ka viņu treneri ir labi pastrādājuši, jo sastāvs uz papīra nav tik spēcīgs.

Pirms spēlēm tika runāts par to, kā piesaistīt skatītājus, jo bija bažas par spēļu apmeklētību. Kā tu izvērtē situāciju Daugavpilī, vai ir izdevies ieinteresēt skatītājus?

Ja godīgi, esmu pārsteigts, jo saskaros ar to, ka vari darīt tik tiešām daudz (bezmaksas ieeja, dažādas reklāmas, akcijas, jauni, tīri soliņi utt.), bet cilvēki vienalga nenāk. Sajūta, ka cilvekiem ir pilnīgi vienalga. Tie paši cilvēki, kas nāk pie mums, var apmeklēt arī citas komandas spēles par maksu un ar netīriem soliņiem. Cilvēki no malas nāk ļoti reti. Manuprāt, jāmaina uzskats, ka BFC „Daugavpils” ir FC „Daugava” dublieri, jo 90% cilvēku līdz šim neredz atšķirību starp šīm divām komandām.

Vai tu varētu padalīties, kāda tad ir šī atšķirība, lai cilvēki vairs nejauktu šīs komandas?

Tas ir pilnīgi cits klubs, ar citu vadību un darbības politiku. Mūsu komandā uzsvars tiek likts uz savas futbola akadēmijas labākajiem audzēkņiem. Visa pamats ir vietējie Daugavpils futbolisti. Lielākā daļa no mūsu komandas spēlētājiem šogad aizvada pirmās spēles Virslīgā, gūstot vērtīgu pieredzi. Mūsu komandai nav nekādas saistības ar FC „Daugava”, tādēļ nepatīkami, ka šīs komandas melnā slava (totalizatora skandāli) tiek attiecināti arī uz mums. Mēs atbalstām tīru un godīgu futbolu!

Kādas ir tavas prognozes un attīstības plāni attiecībā uz BFC „Daugavpils”?

Tas ir mūsu pirmais gads Virslīgā, bet es ceru, ka nākotnē tā būs regulāri, dodot iespēju mūsu sportistiem spēlēt Latvijas augstākajā līgā, kā arī tikt pamanītiem ārzemju klubos. Mums ir izveidoti sakari ar Itālijas, Spānijas un Krievijas klubiem, kas sniegs iespēju mūsu sportistiem tikt arī kaut kur tālāk. Es vēlos, lai BFC „Daugavpils” kļūst par stabilu un stipru komandu. Bet šobrīd visvairāk gribas pacīnīties par tikšanu sešiniekā, ko arī novēlu savai komandai!

13.05.2014 , 17:30

Janīna Ivanova , GOROD


Написать комментарий