Take That dalībniekus pieķer nodokļu nemaksāšanā

foto: apelzin.ru
foto: apelzin.ru

Britu popgrupas "Take That" dalībnieki Gerijs Bārlovs, Hovards Donalds un Marks Ouens ir starp aptuveni 1000 turīgiem cilvēkiem, kas nonākuši tiesas redzeslokā par naudas ieguldīšanu vērienīgā nodokļu nemaksāšanas shēmā, ziņo LETA-DPA/NME.

Jau 2012.gadā atklātībā nonāca ziņas, ka Donalds un Ouens ieguldījuši Bārlova kompānijā "Larkdale LLP", kas līdz ar vēl 50 uzņēmumiem veidojuši tā saukto "ledlauža" shēmu. Trīs vīrieši ieguldīja naudu kopumā 66 miljonu sterliņu mārciņu (80,7 miljonu eiro) apmērā, vēsta laikraksts "The Times".

Kompānijas "Icebreaker Management" iedibinātā shēma formāli veidoja atbalsta programmas mūzikas industrijas attīstībai, taču patiesībā ļāva dalībniekiem izvairīties no nodokļu maksāšanas.

Britu laikraksts "The Guardian" vēsta, ka investoriem varētu tikt piestādīti ievērojami naudassodi par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. "Mūsu galvenie secinājumi ir tādi, ka "ledlauža" shēma ir veidota, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas, un to zinājuši visi iesaistītie," sacīja tiesnesis Kolins Bišops.

Ārzemju mediji vēsta, ka "ledlauža" ieguldītāji vairākos gadījumos prasījuši nodokļu atmaksu, kas piecas reizes pārsniedz ieguldīto summu.

"Mēs sniedzam dāsnus nodokļu atvieglojumus, lai atbalstītu īstus ieguldījumus. Tādā veidā tiek atbalstītas radošās industrijas, kas ļauj Lielbritānijā radīt pasaules klases kino, televīzijas un video kompānijas, kas ir konkurētspējīgas globālā līmenī," norādīja Viņas Majestātes Nodokļu un muitas pārvalde (HMRC). "Taču mēs necietīsim sistēmas izmantošanu no tādu cilvēku puses, kas grib izvairīties no pienākuma maksāt nodokļus."

Medijos izskanējuši aicinājumi Bārlovam atdot Britu impērijas ordeni, kas viņam tika piešķirts par sasniegumiem mūzikā un labdarību.


Написать комментарий