Baltais nams ir „vīlies” par to, ka Krievija nav neietekmējusi referendumu norisi

foto: ipukr.com
foto: ipukr.com

ASV ir „vīlušās” par to, ka Krievijas valdība nav izmantojusi savu ietekmi, lai Doņeckas un Luganskas apgabalos referendumi nenotiktu.

Par to paziņoja Baltā nama preses sekretārs Džejs Kārnijs. Turklāt viņš atzīmēja, ka šajos reģionos balsošana notika, neskatoties uz Vladimira Putina aicinājumiem atlikt referendumus, – ziņo russian.rt.com.

Džejs Kārnijs, Baltā nama preses sekretārs: Tā saucamie referendumi, uz kuriem jūs atsaucaties, saskaņā ar Ukrainas likumiem ir nelikumīgi un ir skaidrs mēģinājums provocēt vēl lielāku šķelšanos un nemierus. Turklāt starptautiskie MIL ir fiksējuši karuseļa balsošanas epizodes, biļetenus ar iepriekš ierakstītu atbildi, bērnu balsošanas gadījumus un rezultātu paziņošanu pirms biļetenu saskaitīšanas.

Tādēļ mēs neatzīstam šos rezultātus. Un jūs redzējāt, ka Eiropas Savienības un citu valstu līderi paziņo to pašu.

Turklāt mēs esam vīlušies par to, ka Krievijas valdība nav izmantojusi savu ietekmi, lai referendumi nenotiktu saskaņā ar Vladimira Putina 7. maija aicinājumu, kurš lūdza tos atlikt. Tā vietā Krievijas MIL brīvdienās mēģināja piešķirt šiem tā saucamajiem referendumiem leģitimitāti atkal un atkal atspoguļojot šīs balsošanas tā, it kā tās ir likumīgas. Un mēs redzējām ziņojumus par to, ka Krievijas policija pat nodrošināja vēlēšanu iecirkņu drošību Maskavā.


Написать комментарий