Latgales atlaižu kartes pagaidām nebūs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā 12. maija Daugavpils domes preses konferencē pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, kādā stadijā atrodas Latgales kartes ieviešana, paziņoja, ka idejas realizācijai nepieciešamie dokumenti vēl tiek sagatavoti.

Atgādināsim, ka februārī deputātu apstiprināšanai nodotais lēmuma projekts par Latgales kartes izsniegšanas uzsākšanu, kura piešķirtu tās īpašniekiem noteiktus atvieglojumus, tika noņemts no dienas kārtības. Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka no koalīcijas partneriem ir saņemti priekšlikumi par šī projekta papildinājumiem un tālāko izstrādi. Turklāt jautājumi attiecas tieši uz Daugavpils domes pakalpojumiem, atvieglojumiem un pakalpojumu precizēšanas nepieciešamību, kuri ir iekļauti lēmuma projektā, paskaidroja pilsētas mērs.

„Šajā etapā Latgales plānošanas reģionā jāsagatavo risinājumi, un tad varēs virzīties tālāk. Katra pašvaldība izstrādā šo jautājumu, un jautājums jāpieņem plānošanas reģiona līmenī. Mēs gaidām, kad mūsu kolēģi būs gatavi. Principā domāju, ka būs labāk, ja noteiktu aktivitāti izrādīs uzņēmēji, kuri būs gatavi pievienoties šai programmai, un piedāvās savus pakalpojumus”, – preses konferences laikā paskaidroja J. Lāčplēsis.


Написать комментарий