Ķīnā par teroristisku video skatīšanos arestē vairāk nekā 200 cilvēkus

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Apkarojot terorismu un ekstrēmismu veicinošus video un audio ierakstus, Ķīnas policija Siņdzjana reģionā pēdējo nedēļu laikā arestējusi 232 cilvēkus, ziņo LETA-AFP/DPA.

Siņdzjanas Uiguru autonomajā apgabalā Ķīnas rietumos sporādiski uzliesmo vardarbība. Valdība tajā vaino ekstrēmistus, bet uiguru aktīvisti - starpkopienu spriedzi un Ķīnas represīvo politiku.

Minētie 232 cilvēki arestēti par "terorismu veicinošu video izplatīšanu caur internetu un portatīvajām ierīcēm" vai šādu video skatīšanos, vēsta mediji.

Siņdzjana reģiona valdība marta beigās noteica aizliegumu lejupielādēt, saglabāt vai izplatīt "ar teroru saistītus" video internetā.

Aizliegums attiecas uz video un audio ierakstiem, kas veicina terorismu, reliģisko ekstrēmismu un separātismu.

Tikmēr Pekinā Sabiedriskās drošības ministrija noorganizējusi bruņumašīnu patruļas.

Aptuveni 150 bruņumašīnas un jaunas policistu vienības būs Pekinas galvenais spēks cīņā pret teroristiem un masu vardarbību, ziņoja laikraksts "China Daily".

Pēdējā laikā Ķīnā notikuši vairāki vardarbīgi incidenti.

6.maijā ar nazi bruņoti uzbrucēji dzelzceļa stacijā Guandžou ievainoja sešus cilvēkus, bet 1.martā uzbrukumā dzelzceļa stacijā Kuņminā ar mačetēm bruņoti uzbrucēji nogalināja 29 un ievainoja 143 cilvēkus.


Написать комментарий