Doņeckā nobalso par atdalīšanos no Ukrainas; Putins vērtēšot “referendumu” rezultātus

foto: AFP
foto: AFP

Doņeckas apgabalā nemiernieku organizētajā "referendumā" par atdalīšanos no Ukrainas nobalsojuši 89% vēlētāju, paziņojusi separātistu izveidotā "Centrālā vēlēšanu komisija".

Par atdalīšanos no Ukrainas nobalsojuši 89% vēlētāju, savukārt "pret" balsojuši aptuveni 10%. Referendumā piedalījušies 75% vēlētāju, jeb aptuveni pieci miljoni Doņeckas apgabala iedzīvotāju.

Savukārt Luganskas 11.maija "referendumā" rezultāti vēl neesot zināmi, paziņojuši separātisti, vien minēdami, ka rezultāts "esot skaidrs" arī šajā pilsētā.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepazīsies ar vēlēšanu rezultātiem, tad arī sniegšot savu vērtējumu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar aculiecinieku novērojumiem, daudzos "vēlēšanu iecirkņos" cilvēkiem atļāva balsot gan citu cilvēku vietā, gan mest urnās vairākus biļetenus. Kāds Krievijas radiostacijas "Echo Moskvi" žurnālists "Twitter" vēstīja, ka viņam Doņeckas apgabalā bijusi iespēja nobalsot "referendumā" ar savu Krievijas pilsoņa pasi.

Vēstīts, ka Ukrainas varas iestādes un rietumvalstis paziņojušas, ka neatzīs tā dēvētā "referenduma" rezultātus.


Написать комментарий